ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στηρίζουν τις γυναίκες των Σποράδων

στηρίζουν-τις-γυναίκες-των-σποράδων-679790

Δωρεάν παροχές σε έγκυες της Σκοπέλου και της Αλοννήσου για να εξαλειφθεί η υπογεννητικότητα

Στο πρόγραμμα HOPEgenesis συμμετέχουν οι Δήμοι Σκοπέλου και Αλοννήσου χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, με στόχο την εξάλειψη της υπογεννητικότητας και τη στήριξη των γυναικών οι οποίες είναι έγκυες.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση HOPEgenesis στηρίζει γυναίκες σε 24 απομακρυσμένα νησιά της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων η Σκόπελος και η Αλόννησος. Εργο της οργάνωσης, που δραστηριοποιείται στον τομέα της ιατρικής και συγκεκριμένα ασχολείται με το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, είναι η πλήρης κάλυψη των αναγκών μιας γυναίκας από τη στιγμή που μένει έγκυος έως τη γέννα.

Η προσοχή του οργανισμού στρέφεται στις γυναίκες των απομονωμένων νησιωτικών και ηπειρωτικών περιοχών της Ελλάδας και σε στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες προσφέρει ασφάλεια στις γυναίκες που ήδη κυοφορούν και κίνητρο στις υπόλοιπες να τεκνοποιήσουν.

Συγκεκριμένα, η HOPEgenesis θα μεριμνήσει ώστε να εξασφαλιστεί εξ ολοκλήρου όλο το κόστος του τοκετού, της παρακολούθησης και της γέννησης των παιδιών των συγκεκριμένων περιοχών, αλλά και των θεραπειών υπογεννητικότητας στις γυναίκες στις οποίες χρήζουν συγκεκριμένων θεραπειών και κατοικούν μόνιμα στις περιοχές.

H HOPEgenesis είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που δραστηριοποιείται στον τομέα της ιατρικής και συγκεκριμένα ασχολείται με το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα βαδίζει προς δημογραφικό αδιέξοδο, αφού το πρόσημο των γεννήσεων σε σχέση με τους θανάτους παρουσιάζεται αρνητικό.

Η HOPEgenesis μέσω του παραπάνω προγράμματος έχει ως απώτερο στόχο να συμβάλλει στη σταδιακή αύξηση του πληθυσμού της Ελλάδας.

Ιδρύθηκε το 2015 από τον δρ. Στέφανο Χανδακά MD MBA PhD, μαιευτήρα – γυναικολόγο, χειρουργό. Τα ιδρυτικά της μέλη προέρχονται από τους χώρους της Υγείας, της επικοινωνίας, της ανάπτυξης και του πολιτισμού. Υποστηρίζεται από ομάδα γυναικολόγων, μαιών, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού και εθελοντών που μοιράζονται τους στόχους και το όραμά της.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε γυναίκες, ανεξαρτήτως των οικονομικών κριτηρίων, που ζουν σε απομονωμένες περιοχές να ταξιδεύουν στην Αθήνα πριν και κατά τη διάρκεια της κύησης, να παρακολουθούνται από ομάδα μαιευτήρων – γυναικολόγων και να γεννούν δωρεάν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου