ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ευεργέτης της Σκιάθου ο Γεώργιος Αλεξανδρίδης

ευεργέτης-της-σκιάθου-ο-γεώργιος-αλεξ-683278

Ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στην τοπική κοινωνία της Σκιάθου ο Γεώργιος Π. Αλεξανδρίδης, ξεχωρίζει για τη σπουδαία προσφορά του στο νησί και σε όσους έχουν ανάγκη βοήθειας.

Από την ίδρυσή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» για τη δράση του έχει στηριχθεί από τις χορηγίες των μελών και των φίλων του, μεταξύ των οποίων κατέχει ξεχωριστή θέση ο Γεώργιος Π. Αλεξανδρίδης, επίτιμο μέλος του Συλλόγου.

Ο κ. Αλεξανδρίδης επανειλημμένα έχει στηρίξει σημαντικές δράσεις του Συλλόγου, όπως η δωρεά πυροσβεστικού οχήματος (2014), η διοργάνωση συμποσίου με την Εθνική Λυρική Σκηνή (2014), η επένδυση της σκηνής του ανοιχτού θεάτρου του Δήμου (2015), η δωρεά γεννήτριας στη Μονή Εικονίστριας (2016) και πρόσφατα η επικαιροποίηση των μελετών του έργου αναστήλωσης του Κάστρου.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η αδιάλειπτη και γενναιόδωρη προσφορά του για την υποστήριξη των οικονομικά αδύναμων, εξασφαλίζοντας κάθε χρόνο το γιορτινό τραπέζι, Χριστούγεννα και Πάσχα, ενώ τη συγκεκριμένη προσφορά έχει εμπιστευθεί από το 2013 στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος», ο οποίος στηρίζει από την ίδρυσή του περισσότερες από 80 οικογένειες.

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος για τη στήριξη των απόρων έχει μεριμνήσει για την υγεία τους, με πιο πρόσφατη την κάλυψη έξι απαιτητικών χειρουργικών επεμβάσεων σε διάστημα τριών ετών ανήλικου μέλους άπορης οικογένειες που η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο.

Τα τελευταία χρόνια δωρίζει συστηματικά μεγάλη ποσότητα καυσίμων, με πιο πρόσφατη 6.450 λίτρα στη διάρκεια του Δεκεμβρίου για την κάλυψη των αναγκών εκκλησιών, δημόσιων υπηρεσιών, δημοτικών και σχολικών κτιρίων. Μια χορηγία που έχει εμπιστευτεί για την εκτέλεσή της από το 2014 τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος».

Συνεπής στη σπουδαία και παραδειγματική προσφορά του και φέτος εξασφάλισε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σε όσους έχουν ανάγκη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» συγχαίρει για την αδιάλειπτη και γενναιόδωρη προσφορά του τον κ. Γεώργιο Π. Αλεξανδρίδη και τον Παράσχο Γεωργ. Αλεξανδρίδη, οι οποίοι για ακόμη μια φορά γίνονται αρωγοί για την κάλυψη αναγκών του νησιού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου