ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Περιβαλλοντική διάκριση για το νησί του Παπαδιαμάντη

περιβαλλοντική-διάκριση-για-το-νησί-τ-685152

Πρεσβευτής βιώσιμης ανάπτυξης αναδείχτηκε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» που βραβεύτηκε στο πλαίσιο του θεσμού «Bravo 2018» για τη δράση «Ολοι μαζί Σκιάθος καθαρή».

Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» Θοδωρής Τζούμας από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κώστα Αγοραστό. Tο βραβείο ανήκει στους εκατοντάδες εθελοντές, μαθητές, εκπαιδευτικούς, μέλη συλλόγων και φορέων, εκπροσώπους τοπικών Αρχών, επιχειρηματίες, που με την ενεργό συμμετοχή τους καθιέρωσαν τη δράση και έγιναν το παράδειγμα της χώρας για την οργάνωση και υλοποίηση αντίστοιχων δράσεων, όπως το Let’s do it Greece.

Η δράση «Ολοι μαζί Σκιάθος καθαρή» διοργανώνεται αδιάλειπτα τα τελευταία δεκατρία χρόνια από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος», με τη συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας όλων των βαθμίδων, Συλλόγων, φορέων, Αρχών και την υποστήριξη του Δήμου. Η διάρκεια της δράσης είναι μια εβδομάδα, στο διάστημα της οποίας πραγματοποιούνται καθαρισμοί σε 15 περιοχές, παραλίες και όχι μόνο, από όπου απομακρύνονται κατά μέσο όρο ετησίως δέκα τόνοι απορριμμάτων. Παράλληλα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα και ημερίδες, με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο θεσμός «Bravo», που εδώ και 9 χρόνια υλοποιείται από το Quality Net Foundation, αναπτύσσει έναν ετήσιο κοινωνικό διάλογο για τη βιώσιμη ανάπτυξη με βάση τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν οι επιχειρήσεις, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η κοινωνία πολιτών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, των Υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης και Ενέργειας και Περιβάλλοντος και υποστηρίχθηκε από τον ΣΕΒ και το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, το ΕΒΕΑ, την ΕΝΠΕ.

Η δράση υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή των Γιώργου Δημαρά υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Αγοραστού προέδρου Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας και περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Γιώργου Πατούλη προέδρου ΚΕΔΕ, Ευθύμιου Λέκκα καθηγητή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σίμου Αναστασόπουλου προέδρου Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Γιώργου Βερνίκου προέδρου Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος, Κωνσταντίνου Καρτάλη καθηγητή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Λόη Λαμπριανίδη γενικού γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Πηνελόπης Παγώνη ανώτερης διευθύντριας Υγιεινής, Ασφάλειας, Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, Ευτύχιου Σαρτζετάκη καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλους Επιτροπής Κλιματικής Αλλαγής της Τράπεζας της Ελλάδος και Νίκου Χαραλαμπίδη γενικού διευθυντή Greenpeace.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Μαρίνα Χρυσοβελώνη υφυπουργός Εσωτερικών, ο Χρήστος Μπουκώρος βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών, η Βούλα Πατουλίδου αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγων των Απανταχού Σκιαθιτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου