ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Οικολογικός παράδεισος η Αλόννησος

οικολογικός-παράδεισος-η-αλόννησος-686187

Ο πρώτος νησιωτικός Δήμος στον οποίο θα διανεμηθούν πάνινες τσάντες

Σειρά πρωτοβουλιών που έχουν ως επίκεντρο την αειφόρο ανάπτυξη υλοποιούνται στην Αλόννησο, με το περιβάλλον και τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων να έχουν κομβικό ρόλο.

Ο Δήμος Αλοννήσου θα είναι ο πρώτος που θα παραλάβει και θα διανείμει στους κατοίκους πάνινες τσάντες που θα παραχθούν με βάση τα έσοδα από το ειδικό τέλος που έχει επιβληθεί στα καταστήματα για τη διάθεση πλαστικής σακούλας.

Τα παραπάνω προέκυψαν μετά τη γόνιμη συνάντηση που είχε πρόσφατα ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης με τον πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.) Δημήτρη Πολιτόπουλο και τον διευθυντή Οικονομικής Ανάπτυξης, Οργάνωσης και Περιβάλλοντος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Ιωάννη Γούπιο. Αναλυτικότερα, αποφασίστηκε ο Δήμος Αλοννήσου να αποτελεί τον πρώτο νησιωτικό Δήμο της Ελλάδας που μαζί με άλλους τρεις Δήμους της ελληνικής επικράτειας θα συγκαταλέγονται στην ομάδα των ΟΤΑ της πρώτης φάσης για τη διανομή πάνινων τσαντών που θα παραχθούν με βάση τα έσοδα από το ειδικό τέλος που έχει επιβληθεί στα καταστήματα για τη διάθεση πλαστικής σακούλας, όπως προαναφέρθηκε.

Το αξιόλογο αυτό πρόγραμμα διαχειρίζεται ο Ε.Ο.ΑΝ. με ενδιάμεσο φορέα ανάμεσα στον Οργανισμό και την Τοπική Αυτοδιοίκηση την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Αξίζει να αναφερθεί πως ο Δήμος Αλοννήσου θα είναι και ο πρώτος Δήμος της χώρας που θα παραλάβει το σύνολο των πάνινων τσαντών, προκειμένου να τις διαθέσει στους κατοίκους του οικολογικού παραδείσου των Β. Σποράδων.

Εξίσου πλούσιος είναι στο μεταξύ ο απολογισμός των επαφών που πραγματοποίησε στην Αθήνα ο δήμαρχος Αλοννήσου, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου.

Την περασμένη Τρίτη ο δήμαρχος Αλοννήσου συμμετείχε στη γενική σύσκεψη του Δικτύου Αειφόρων Νήσων «Δάφνη» που σκοπό έχει την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης στα νησιά του Αιγαίου.

Την ίδια ημέρα, ο δήμαρχος Αλοννήσου, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Μαγνησίας κ. Μεϊκόπουλο, πραγματοποίησε συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον κ. Αλέξη Χαρίτση, υπουργό Εσωτερικών, που δεσμεύθηκε για την κάλυψη των αναγκών σε τεχνικό προσωπικό στον Δήμο Αλοννήσου. Ο κ Βαφίνης έθεσε υπόψη από την πλευρά του τις ανάγκες του Δήμου για την κάλυψη θέσεων τόσο στην Τεχνική Υπηρεσία, όσο και στο ΚΕΠ και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και θέματα που αφορούν σε έργα από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος».

Ο δήμαρχος Αλοννήσου δήλωσε, εξάλλου, δυναμικό «παρών» στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 3 και 5 Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου