ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Βρήκαν μέχρι και γλάστρες στον …βυθό της Σκιάθου

βρήκαν-μέχρι-και-γλάστρες-στον-βυθό-τ-696863

Εκατό κιλά απορρίμματα «αλιεύτηκαν» από την ακτογραμμή της Αγίας Παρασκευής στη Σκιάθο

Εκατό περίπου κιλά πλαστικών και μεταλλικών αντικειμένων «αλίευσαν» εθελοντές από τον υποθαλάσσιο χώρο που εκτείνεται κατά μήκος της ακτογραμμής της Αγίας Παρασκευής στη Σκιάθο, ενώ εντύπωση προκάλεσαν πήλινα γλαστράκια που βρέθηκαν σε βάθος 3 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η συγκεκριμένη περιβαλλοντική εξόρμηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή από φίλους και μαθητές του καταδυτικού κέντρου Skiathos Diving Center σε συνεργασία με τον οικολογικό σύλλογο Σκιάθου ecoΖην. Ομάδα δώδεκα ατόμων συμμετείχε στην παραπάνω εξόρμηση, με στόχο τον καθαρισμό του βυθού, αλλά και της ακτής της Αγίας Παρασκευής στη Σκιάθο.

Για την υλοποίηση του στόχου φόρεσαν τις καταδυτικές στολές τους και πραγματοποίησαν κατάδυση κατά την οποία καθαρίστηκε ο βυθός της παραλίας από σκουπίδια. Στη διάρκεια της παραπάνω εξόρμησης απομακρύνθηκε μεγάλος αριθμός πλαστικών και μεταλλικές συσκευασίες αναψυκτικών και άλλα συναφή αντικείμενα, σε βάθος 3 έως 5 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Διολέττας, ιδιοκτήτης του καταδυτικού κέντρου Skiathos Diving Center, ανέφερε ότι «θα πραγματοποιήσουμε δύο, τουλάχιστον, ακόμη παρόμοιες δράσεις στη διάρκεια του χειμώνα και μετά την περίοδο των γιορτών θα καθαρίσουμε τις Κουκουναριές, μια από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Σκιάθου».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Σκιάθου και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Σκιάθου υπογράμμισε ότι τα άχρηστα αντικείμενα καταλήγουν στον βυθό είτε από ανθρώπινη αμέλεια, είτε μεταφέρονται από τον άνεμο και συγκεντρώνονται στην παραλία.

Ο ίδιος επισήμανε, πάντως, ότι το έμψυχο δυναμικό του νησιού συμμετέχει στις συγκεκριμένες δραστηριότητες και πολλοί εθελοντές συμβάλλουν αποφασιστικά στην υλοποίηση κάθε περιβαλλοντικής εξόρμησης είτε από ξηράς, είτε διά θαλάσσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου