ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Θετική ψήφος στο ΕΠΑΛ Σκιάθου

θετική-ψήφος-στο-επαλ-σκιάθου-707031

Καταφατικά «έγνεψε» το δημοτικό συμβούλιο Σκιάθου στην προοπτική λειτουργίας ΕΠΑΛ στο νησί κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση.

Το Σώμα επικύρωσε την εισήγηση του δημοτικού συμβούλου Απόστολου Πασχάλη, προέδρου της δημοτικής επιτροπής Παιδείας του Δήμου Σκιάθου, δίνοντας το «πράσινο φως» για την προώθηση του φιλόδοξου στόχου.

Συγκεκριμένα προτείνεται η ίδρυση ΕΠΑΛ στη Σκιάθο με τις ειδικότητες Διοίκηση και Οικονομία (υπάλληλος τουριστικών επιχειρήσεων) και Υγείας – Πρόνοιας και Ευεξίας. Η πρόταση προβλέπει τη λειτουργία ημερήσιου ΕΠΑΛ, το οποίο θα στεγαστεί σε πρώτη φάση στο κτίριο του Γυμνασίου, ενώ υπάρχει η πρόθεση διερεύνησης της μελλοντικής προοπτικής στέγασης σε άλλο κτίριο.

«Αν το Υπουργείο Παιδείας απαντήσει θετικά, θα ιδρυθεί και θα λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο του 2019» όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Πασχάλης, ο οποίος έχει προωθήσει τη συγκεκριμένη απόφαση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας.

Οι τομείς που προτείνεται να λειτουργήσουν προέκυψαν μετά από έρευνα που διενεργήθηκε, προκειμένου να καταγραφούν οι απόψεις και τα αιτήματα των μαθητών. Η έρευνα που διενεργήθηκε σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους είχε το ίδιο αποτέλεσμα, γεγονός που υπογραμμίζει την επιθυμία πολλών μαθητών να ακολουθήσουν τον τομέα του τουρισμού και άλλους συναφείς κλάδους.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Πασχάλη, η λειτουργία ΕΠΑΛ στη Σκιάθο «θα προσφέρει κατάρτιση στους νέους και μια επιπλέον επιλογή στους μαθητές, που δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν τη θεωρητική κατεύθυνση, αλλά προσβλέπουν σε πιο εξειδικευμένη κατάρτιση, σε τομείς όπως είναι ο τουρισμός».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου