ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Γεύσεις και εικόνες της Αλοννήσου στην Φινλανδία

γεύσεις-και-εικόνες-της-αλοννήσου-στη-710043

Με κύριο συστατικό την εξωστρέφεια, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό το πρόγραμμα Τουριστικής προβολής του Δήμου Αλοννήσου στο εξωτερικό, που σχεδιάζεται από την Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου, σε συνεννόηση με εξειδικευμένη εταιρία συμβούλων. Μέτα την πρωτότυπη παρουσία του προορισμού στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, WTM 2018 στο Λονδίνο που η Αλόννησος έδωσε τη δυνατότητα στους Βρετανούς επαγγελματίες και επισκέπτες της έκθεσης να «επισκεφθούν» το νησί με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας, επόμενος σταθμός ήταν το Ελσίνκι με ειδική παρουσίαση του προορισμού που διοργανώθηκε από το Δήμο Αλοννήσου με τη στήριξη του Γραφείου ΕΟΤ Σκανδιναβίας.

Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου, σε μοντέρνο και καλαίσθητο Ελληνικό εστιατόριο της Φινλανδικής πρωτεύουσας, πάνω από 40 έγκριτοι εκπρόσωποι της ταξιδιωτικής βιομηχανίας της Φινλανδίας, των Εθνικών Ενώσεων Συντακτών και Ταξιδιωτικών πρακτόρων, καθώς και δημοσιογράφοι και bloggers είχαν την ευκαιρία να ζήσουν αυθεντικές στιγμές φιλοξενίας από την αντιπροσωπεία του Δήμου Αλοννήσου που παρουσίασε το πολυδιάστατο «προϊόν» του οικολογικού παραδείσου των Σποράδων. Μεταξύ των καλεσμένων, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των κορυφαίων tour operators όπως Apollo, Thomas Cook Tjaereborrg, Primera Matkavekka και Aurinko, ταξιδιωτικά γραφεία και η διευθύντρια της Aegean Airlines στις Σκανδιναβικές αγορές.

Ζεστό καλωσόρισμα επεφύλαξε στους προσκεκλημένους ο Δήμαρχος Αλοννήσου και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, κ. Πέτρος Βαφίνης που δήλωσε «παρών», κάνοντας επαφές και δικτυώσεις σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Την πρωτοβουλία του Δήμου χαιρέτισε ο Προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Σκανδιναβίας κ. Παύλος Μούρμας, του οποίου η συμβολή και εμπειρία ήταν καταλυτική για την προσέγγιση και προσέλευση των κατάλληλων ομάδων ενδιαφέροντος στο event.

Ακολούθησε η εμπεριστατωμένη παρουσίαση του κ. Κώστα Ευσταθίου, επαγγελματία του νησιού και μέλους της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Αλοννήσου. Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών και τα καθιερωμένα ή νέα εξειδικευμένα Τουριστικά προϊόντα του προορισμού, όπως οι καταδύσεις, οι περιπατητικές διαδρομές, τα θαλάσσια σπορ και οι υποβρύχιοι γάμοι. Η παρουσίαση διανθίστηκε με εντυπωσιακά βίντεο και φωτογραφίες του προορισμού που «ταξίδεψαν» τους παρευρισκόμενους στη μαγευτική Αλόννησο, τα γραφικά σοκάκια και τα πρασινογάλαζα νερά της.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, οι καλεσμένοι δοκίμασαν τον παραδοσιακό τόνο Αλοννήσου και πολλά τυπικά Ελληνικά πιάτα, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Φινλανδία, κ. Γεώργιος Αϋφαντής η Σύμβουλος Πρεσβείας, κα Κωνσταντίνα Καμίτση και εκπρόσωποι φορέων. Στο κλείσιμο, εντύπωση προκάλεσε το πολυβραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, Greece – A 365 Day Destination.

Μετά και τις ενέργειες των περασμένων ετών για προβολή στη Σουηδία, η δράση αυτή θεωρήθηκε ένα ακόμη σημαντικό βήμα στο άνοιγμα που επιχειρεί ο Δήμος Αλοννήσου στη Σκανδιναβία. Θερμή ήταν η ανταπόκριση από πλευράς των tour operators και ταξιδιωτικών γραφείων να διερευνήσουν την περαιτέρω συνεργασία με την Αλόννησο, ενώ εξίσου έντονο ενδιαφέρον εκφράστηκε και από πολλούς δημοσιογράφους ή bloggers για γνωριμία με τον προορισμό, μέσα από δημοσιογραφικά ταξίδια. Αξίζει να σημειωθεί η πρόθεση για ανάδειξη της Αλοννήσου από τη διευθύντρια του αεροδρομίου της Lappeenranta που διαθέτει στρατηγική σημασία και εξυπηρετεί το ταξιδιωτικό κοινό από Φινλανδία και Αγία Πετρούπολη με πτήσεις που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τη Βόρεια Φινλανδία. Τονίζεται πως η παρουσίαση συμπλήρωσε κατάλληλα την προσπάθεια προβολής του προορισμού στη Σκανδιναβία με την ένταξη της Αλοννήσου στο πρόγραμμα προβολής του Γραφείου ΕΟΤ στα πλέον κορυφαία διαδικτυακά Σκανδιναβικά ΜΜΕ, ενώ στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η διερεύνηση και ο σχεδιασμός ταξιδιών εξοικείωσης.

«Διατηρώντας επιλεκτικά, ορισμένα στοιχειά όπως το Τουριστικό λογότυπο και σύνθημα του προορισμού, υλοποιούμε δράσεις ειδικά για την Αλόννησο και διαφοροποιούμε τη στρατηγική ή το σκεπτικό προβολής κάθε χρόνο, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, τις σύγχρονες τεχνολογίες αλλά και τις καθιερωμένες πρακτικές που εφαρμόζονται στον Τουρισμό ή άλλους τομείς σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία», δήλωσε ο κ. Βαφίνης, που απέσπασε τα εύσημα από τους έγκριτους και εκλεκτούς καλεσμένους, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον κ. Μούρμα για την επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης αλλά και τις συστηματικές προσπάθειες που καταβάλει ο ΕΟΤ προκειμένου να αναδείξει ανερχόμενους Ελληνικούς προορισμούς και στη Σκανδιναβική αγορά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου