ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αεροδιακομιδή εργαζόμενου που έπεσε από ύψος 7 μέτρων

αεροδιακομιδή-εργαζόμενου-που-έπεσε-830097

Αεροδιακομιδή στον Βόλο ενός 59χρονου εργαζόμενου στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Σκιάθου, που έπεσε από ύψος 7 μέτρων και τραυματίστηκε, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα.

Το ατύχημα συνέβη περίπου στις 11 το πρωί όταν ο 59χρονος συμβασιούχος του Δήμου άλλαζε μια λάμπα στο Γυμνάσιο Σκιάθου και έπεσε από τη σκάλα που ήταν ανεβασμένος πάνω στον συνάδελφό του που την κρατούσε.

Ο 59χρονος διακομίσθηκε με ελικόπτερο στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου και νοσηλεύεται με κατάγματα στη λεκάνη, στο χέρι και στα πλευρά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνάδελφός του συμβασιούχου πάνω στον οποίο έπεσε δεν τραυματίστηκε.

Ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη της ΔΑΣ ΟΤΑ με αφορμή το ατύχημα που συνέβη σήμερα στην Σκιάθο, αναφέρει τα εξής:

“Το σημερινό εργατικό «ατύχημα» στο Δήμο Σκιάθου, με τραυματισμό συμβασιούχου υπαλλήλου της Υπηρεσίας Καθαριότητας που ανέβηκε σε στύλο για να αλλάξει λάμπα χωρίς μέτρα προστασίας και ασφάλειας, καταδεικνύει για άλλη μια φορά τη δραματική υποστελέχωση των Υπηρεσιών και τις σοβαρές ευθύνες των Κυβερνήσεων και των Δημοτικών Αρχών. Έχοντας επιβάλει την «κανονικότητα» της εντατικοποίησης και τη μετατροπή των εργαζομένων σε ανθρώπους-ορχήστρα για να καλυφθούν οι ανάγκες, αδιαφορούν παγερά για την κάλυψη των κενών με μόνιμο προσωπικό και χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα δεκάδες θανατηφόρα περιστατικά, όπως προχθές στο Δήμο Ασπροπύργου.

Πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή; Πόσα ακόμα θύματα θα θρηνήσουμε ως τάξη στο βωμό της εντατικοποίησης; Ως πότε εργαζόμενοι στα 60 τους θα παίζουν κορόνα-γράμματα τη ζωή τους για ένα μεροκάματο;

Εκφράζουμε στο συνάδελφο τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση και καλούμε το Δήμο Σκιάθου να λάβει όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων και όλους τους εργαζομένους να παλέψουν για την άμεση εφαρμογή τους στους χώρους δουλειάς, συμμετέχοντας μαζικά στην απεργία της 14ης του Νοέμβρη”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου