ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εκλεισε η Τράπεζα Πειραιώς στη Σκόπελο

εκλεισε-η-τράπεζα-πειραιώς-στη-σκόπελ-838241

Οξυμένα προβλήματα και αφάνταστη ταλαιπωρία συνεπάγεται για τους κατοίκους της Σκοπέλου η αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς που εξυπηρετούσε το νησί επί πολλά χρόνια. Από τις αρχές Οκτωβρίου, οπότε και έκλεισε το υποκατάστημα της Σκοπέλου, πολλοί κάτοικοι του νησιού αναγκάζονται να μεταβαίνουν νωρίς το πρωί στη Σκιάθο, εφόσον υπάρχουν δρομολόγια, για να διεκπεραιώσουν τις συναλλαγές τους.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Πλήγμα χαρακτηρίζει για τους 5.000 κατοίκους του νησιού τη συγκεκριμένη δυσάρεστη εξέλιξη ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, ο οποίος ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι δεν είχαν δυστυχώς αποτέλεσμα τα αλλεπάλληλα υπομνήματα διαμαρτυρίας που υποβλήθηκαν στην διοίκηση της τράπεζας.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Σκοπέλου, πλήθος κόσμου εξυπηρετούνταν από τη συγκεκριμένη τράπεζα, ενώ «καταβλήθηκαν προσπάθειες προκειμένου να παραμείνει στο νησί, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν».

Το υποκατάστημα της Σκοπέλου εντάσσεται στον κύκλο των δεκάδων τραπεζικών καταστημάτων ανά την Ελλάδα που ανέστειλαν την λειτουργία τους, με αποτέλεσμα οι τοπικοί πληθυσμοί να μετακινούνται προς το κέντρο.

Η συγκεκριμένη λύση ενδεχομένως να είναι εφικτή στην χερσαία Μαγνησία αλλά «δημιουργεί πολλά προβλήματα στα νησιά, ειδικά στην διάρκεια του χειμώνα» όπως επεσήμανε, από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Αθηνά Ντάκη, η οποία ταξίδεψε χθες στη Σκιάθο, προκειμένου να διεκπεραιώσει συναλλαγή που δεν ήταν δυνατό να εκτελεστεί μέσω e – banking.

«Κατανοώ ότι είναι στη γενικότερη πολιτική των τραπεζών η περιστολή των λειτουργικών δαπανών και καταλαβαίνω ότι διαδικτυακά εξυπηρετούμαστε όλοι οι νεότεροι, αλλά υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι και ορισμένες διαδικασίες που είναι πολύ χρονοβόρες και συνεπάγονται αλλεπάλληλα ταξίδια και ταλαιπωρία για τους συναλλασσόμενους» επεσήμανε η ίδια.

Το νησί εξυπηρετείται, πλέον, μόνο από ένα υποκατάστημα της Εθνικής, με τον δήμαρχο Σκοπέλου να κάνει λόγο για «αποδυνάμωση του νησιού και των υπηρεσιών που απευθύνονται στην τοπική κοινωνία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου