ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πρόταση τουριστικής ανάπτυξης του νησιού Ρέπη της Σκιάθου

πρόταση-τουριστικής-ανάπτυξης-του-νη-734998

Ενδιαφέρουσα πρόταση για την τουριστική ανάπτυξη της Σκιάθου διατύπωσε ο δημοτικός σύμβουλος του νησιού Απόστολος Πασχάλης, ο οποίος ασχολείται διεξοδικά με τη διοργάνωση γάμων στο νησί.

Το ενδιαφέρον στοιχείο της πρότασής του είναι η αξιοποίηση του μικρού νησιού Ρέπη με τον φάρο του, που απέχει λίγα λεπτά από το λιμάνι της Σκιάθου. «Ενα μέρος το οποίο μπορεί να φέρει υπεραξία στην τοπική αγορά της Σκιάθου, να συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στην αναβάθμιση της ποιότητας του πολιτισμού και του τουρισμού. Με τις κατάλληλες παρεμβάσεις, να γίνει ένα όμορφο αξιοθέατο, μουσείο και κατ΄ επέκταση χώρος Wedding island – Lighthouse point» υπογραμμίζει.

Μπορούν να γίνουν, σύμφωνα με τον ίδιο, οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να «υιοθετηθεί» από το Λιμενικό Ταμείο ή από τον Δήμο Σκιάθου και με κατάλληλες δαπάνες να γίνει επισκέψιμο και εντυπωσιακό για το κοινό. «Είναι σημαντικό να έχουμε θεματικές δραστηριότητες για τους τουρίστες μας, ειδικά αν θέλουμε να προσελκύσουμε τουρισμό κρουαζιέρας, προοπτική που έχω αναπτύξει στο παρελθόν. Τουρισμό σκαφών αναψυχής. Τουρισμό γαμήλιο. Τουρισμό πολιτιστικό. Τουρισμό θεματικών πάρκων και όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με υπηρεσίες της Σκιάθου» επισημαίνει ο κ. Πασχάλης.

Αναλύοντας την πρότασή του, απαριθμεί τις παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν στο νησί Ρέπη, με μικρός κόστος. Εξασφάλιση χώρου για να μπορούν να δένουν ιστιοπλοϊκά και παραδοσιακά καΐκια. Εξασφάλιση ασφαλούς πρόσβασης κατά την ανάβαση και κατάβαση των τουριστών.

Ενέργειες σχετικές με την αρχιτεκτονική και αποκατάσταση του κτιρίου του φάρου, (κυρίως καθαριότητα, τσιμεντοποιία και βάψιμο), «ώστε να ξανά έχουμε έναν νησιώτικο φάρο, όπως αρμόζει στη Σκιάθο» τονίζει ο ίδιος.

Τέλος, τις απογευματινές ώρες «μπορεί να λειτουργήσει επιπλέον ως Wedding island & Lighthouse point, και να δώσει μια ξεχωριστή επιλογή σε ζευγάρια για την τοποθεσία τέλεσης του γάμου τους, μόνο τελετής και όχι δεξίωσης» προσθέτει.

Με όλα τα παραπάνω, ο Απόστολος Πασχάλης εκτιμά ότι ο Δήμος θα έχει αύξηση των εσόδων του από τα εισιτήρια του μουσείου και από τα δημοτικά παράβολα γάμων με επιπλέον χρέωση. Η αγορά θα έχει πολλαπλάσια έσοδα, καθώς θα διαθέτει κάτι το μοναδικό στην Ελλάδα, από τη λειτουργία της διπλής ιδιότητας, χάρη στην οποία θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, καθώς και αύξηση του κύκλου εργασιών των θαλάσσιων επαγγελματιών του λιμένα Σκιάθου και όχι μόνο.

«Είμαι βέβαιος πως θα γίνει πόλος έλξης για ζευγάρια που θα τους δοθεί η δυνατότητα να παντρευτούν σε ένα μικρό όμορφο νησάκι και θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν ιστιοπλοϊκό, σκάφος, βάρκα ή καΐκι. Να χρησιμοποιήσουν και να δοκιμάσουν όλες τις υπηρεσίες της Σκιάθου και να μοιραστούν τις ευχάριστες αναμνήσεις με τους φίλους τους. Αν θέλουμε μπορούμε να «χτυπήσουμε» άλλους ανταγωνιστικούς γαμήλιους προορισμούς με αυτό το μικρό νησάκι, χωρίς να έχουμε περιβαλλοντικές επιπτώσεις, απλά ξαναφέρνοντάς το στη λειτουργική του μορφή. Ενας τουριστικός προορισμός, όπως είναι το νησί μας, πρέπει να εκμεταλλευτεί και να αναδείξει τις ομορφιές του από άκρη σε άκρη και να παρέχει νέες και πρωτότυπες ιδέες προς τη σωστή κατεύθυνση», σημειώνει ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου