ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Καμπανάκι» αφύπνισης για το ΤΑΙΠΕΔ στην Σκιάθο

καμπανάκι-αφύπνισης-για-το-ταιπεδ-σ-740552

Εκχώρηση παραλιών, όπως ο Βρωμόλιμνος, «βλέπει» ο δημοτικός σύμβουλος Μ. Πασχάλης με αφορμή τη μυστηριώδη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ

Την ανησυχία του για την εκχώρηση «φιλέτων» της Σκιάθου στο Υπερταμείο εκφράζει ο δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Πασχάλης, επικεφαλής της ήσσονος μειοψηφίας.

Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε, επισήμανε ότι σύμφωνα με τους κωδικούς που έχει στη διάθεσή του από τη λίστα των 10.119 ακινήτων που βγήκε στη δημοσιότητα προκαλώντας πολιτικό σάλο, «ένα μέρος της περιοχής Βρωμόλιμνος, μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού μας, και το πεζοδρόμιο της ανατολικής παραλίας που εκμεταλλεύεται αυτή τη στιγμή ο Δήμος, μεταφέρονται στο ΤΑΙΠΕΔ με προφανή στόχο να ενταχθούν στα «ασημικά» που πρόκειται να εκχωρήσουμε ως χώρα».

Ο κ. Μανώλης Πασχάλης αναμένεται να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα στην επόμενη συνεδρίαση, ενώ κατέστησε σαφές ότι «το ζητούμενο, στους χαλεπούς καιρούς που οικονομικά, ως χώρα και ως λαός, διανύουμε, είναι να αναπτύξουμε τον τουρισμό και να ενισχύσουμε τα έσοδα από τη μορφή αυτή είτε αυτά τα έσοδα κατευθύνονται στην ιδιωτική πρωτοβουλία είτε στο ίδιο το κράτος».

Επίσης εξέφρασε την άποψη ότι σε περίπτωση που ακολουθηθεί η διαδικασία του πλειστηριασμού, «ο Δήμος πρέπει να είναι έτοιμος από τώρα ώστε να συμμετέχει ο ίδιος στη διαδικασία πλειοδοσίας και να εξασφαλίσει την αυτονόητη πατρότητα του χώρου, για τους πολίτες και επιχειρηματίες του νησιού» όπως είπε.

«Ο τουρισμός ήταν και παραμένει η βασική – αν όχι η μόνη – ελπίδα ανάκαμψης της χώρας μας», συνέχισε ο κ. Πασχάλης. «Οσοι ενστερνίζονται τη σημασία του, λοιπόν, οφείλουν να παραμερίσουν άλλες αφετηρίες, πέρα από την ίδια την τουριστική πολιτική που ασκείται από κάθε τόπο. Στόχος της παρέμβασής μου δεν είναι να ψέξω συμπεριφορές, αλλά να τις αναδείξω στη διάσταση που ο ίδιος πιστεύω ότι αρμόζουν. Όλοι όσοι υπηρετούμε τον τόπο συνδεόμαστε με την ίδια αγάπη γι’ αυτόν και έχουμε χρέος να προστατεύουμε τον τομέα που – το τονίζω και πάλι – αποτελεί ελπίδα και προσδοκία εξόδου από την ύφεση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου