ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Τυφώνας» ΣΔΟΕ χτύπησε τη Σκιάθο

τυφώνας-σδοε-χτύπησε-τη-σκιάθο-742325

Εστειλαν κλιμάκιο εφοριακών να ελέγξει επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον «Ζορμπά» – Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι επαγγελματίες – «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Δημ. Πρεβεζάνος

Μετά τον κυκλώνα «Ζορμπά», «τυφώνας» ΣΔΟΕ χτύπησε τη Σκιάθο. Ξεπερνά και το πλέον τραβηγμένο σενάριο χιτσκοκικής ταινίας αυτό που βίωσαν χθες επαγγελματίες στο νησί του Παπαδιαμάντη. Δεν έφτανε που είχαν να παλέψουν με τις λάσπες και τις καταστροφές που υπέστησαν οι επιχειρήσεις τους εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, βρέθηκαν «αντιμέτωποι» και με έφοδο του ΣΔΟΕ! Με το πρώτο φως της ημέρας μαζί με το μέγεθος της καταστροφής που έχουν υποστεί δεκάδες επιχειρήσεις, αποκαλύφτηκε η πρεμούρα του Υπουργείου Οικονομικών να γεμίσει τα δημόσια ταμεία, αδιαφορώντας ακόμη και για το γεγονός ότι ο έλεγχος θα γινόταν σε ένα νησί, που εξαιτίας των καταστροφών που προκάλεσε ο «Ζορμπάς» είχε κηρυχθεί μόλις χθες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Επαγγελματίες, με τους οποίους συνομίλησε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ήταν έξω φρενών. Αγανακτισμένοι και ταυτόχρονα αποσβολωμένοι, αφού δεν είχαν λόγια για να περιγράψουν αυτό που έβλεπαν να περνά με κινηματογραφική ταχύτητα μπροστά από τα μάτια τους. Εικόνες που κυριολεκτικά παραπέμπουν σε σουρεάλ καταστάσεις.

Από τη μία ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και υπάλληλοι με τα λάστιχα στα χέρια, να προσπαθούν να καθαρίσουν τις επιχειρήσεις τους από τις λάσπες και τις φερτές ύλες που άφησε πίσω του ο «Ζορμπάς» και από την άλλη το συνεργείο των εφοριακών, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, να εισέρχονται μέσα σε καταστήματα και να ζητούν στοιχεία και αποδείξεις, στο πλαίσιο του οικονομικού ελέγχου που ήταν εντεταλμένοι να κάνουν, όπως είπαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, η «απόβαση» των εφοριακών στο νησί της Σκιάθου ξεκίνησε νωρίς το πρωί. Μέχρι το μεσημέρι είχαν ελεγχθεί αρκετές επιχειρήσεις εστίασης. Λέγεται πως το συνεργείο μετέβη και στις Κουκουναριές, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή οι εποχικές επιχειρήσεις έχουν κλείσει. Χθες οι μόνοι που βρίσκονταν εκεί ήταν ορισμένοι επαγγελματίες που μετέβησαν ανάστατοι στην περιοχή που βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα» και κοιτούσαν να περισώσουν ό,τι περισώζεται από σπασμένες ομπρέλες, διαλυμένα καθίσματα και άλλες ζημιές που υπέστησαν εξαιτίας της έντασης του κυκλώνα που «χτύπησε» την περιοχή.

«Δεν έχουν τον Θεό τους. Εμείς προσπαθούμε να μαζέψουμε τα συντρίμμια μας και εκείνοι έρχονται να μας ελέγξουν. Δεν υπάρχει αυτό που ζούμε. Κάποιος παίζει με τον πόνο μας» ήταν το αγανακτισμένο σχόλιο που έκανε επαγγελματίας που δραστηριοποιείται στις Κουκουναριές σε ανάρτησή του στα social media.

Mε σκωπτικό τρόπο σχολίασε το γεγονός, όταν ρωτήθηκε σχετικά από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος του νησιού Δημήτρης Πρεβεζάνος. «Δεν έχω λεπτομερή ενημέρωση σε ποιες επιχειρήσεις μετέβη το κλιμάκιο των εφοριακών, όμως λίγη σημασία έχει αυτό, μπροστά στο γεγονός ότι είναι απαράδεκτο μία μέρα αφότου έχουμε υποστεί τόσες ζημιές, το νησί μόλις έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και κάποιοι να στέλνουν την Εφορία για έλεγχο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Να σημειωθεί τέλος πως δεν κατέστη δυνατό να γίνει γνωστό αν κατά τη διάρκεια των ελέγχων, καταγράφηκαν παραβάσεις, επιβλήθηκαν πρόστιμα και τι ύψους.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου