ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αποκομμένα χθες τα νησιά των Σποράδων

αποκομμένα-χθες-τα-νησιά-των-σποράδων-744324

Αποκομμένα από την χερσαία Μαγνησία και τους υπόλοιπους προορισμούς παρέμειναν χθες τα νησιά των Βορείων Σποράδων λόγω των θυελλωδών άνεμων που «έφερε» ο «Ξενοφών», το πρώτο κύμα κακοκαιρίας του φετινού φθινοπώρου.

Κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο δεν εκτελέστηκε χθες, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που «ακινητοποίησαν» τα πλοία και τα υδροπτέρυγα στο λιμάνι του Βόλου, ενώ ταλαιπωρία υπέστησαν προχθές, δέκα, περίπου, επιβάτες που είχαν ως προορισμό την Αλόννησο.

Συγκεκριμένα, το «Εξπρές Σκιάθος» απέπλευσε κανονικά προχθές το πρωί από το λιμάνι του Βόλου με προορισμό τα νησιά, αλλά στάθηκε αδύνατη η προσέγγιση του λιμένα της Αλοννήσου, λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλοννήσου, Παναγιώτης Τσουκανάς, ο οποίος επέβαινε στο πλοίο. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, το πλοίο έκανε αναγκαστική στροφή με κατεύθυνση προς τον Βόλο, όπου αποβιβάστηκαν και πάλι ορισμένοι από τους επιβάτες που είχαν ως προορισμό την Αλόννησο. Οι υπόλοιποι προτίμησαν να αποβιβαστούν στον Αγνώντα της Σκοπέλου, προκειμένου να προωθηθούν, μόλις κόπαζαν τα φαινόμενα, με θαλάσσιο ταξί στον προορισμό τους.

Στο μεταξύ, μικροπροβλήματα σημειώθηκαν στα νησιά λόγω του «Ξενοφώντα». Λόγω της δύναμης του ανέμου λύγησε παλιά λεύκα που βρίσκονταν πίσω από τα σχολεία της Σκιάθου, χωρίς, ωστόσο, να προκληθούν ζημιές, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Κώστας Γιαννίτσης.

Στην γειτονική Σκόπελο, η δύναμη του αέρα «εκσφενδόνισε» σε διάφορες κατευθύνσεις χαρτόκουτα και άδεια πλαστικά κυπελάκια μέσα από τους κάδους, με τα συνεργεία καθαριότητας του δήμου, να έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να απομακρύνουν τα χαρτιά και τα απορρίμματα που είχαν παρασυρθεί από τον αέρα στα πρανή του δρόμου, ανέφερε η αρμόδια αντιδήμαρχος, Μάχη Κλωνάρη.

Ανάλογες συνθήκες επικρατούσαν, εξάλλου, χθες και στην Αλόννησο, χωρίς, ωστόσο, να προκληθούν ζημιές ή προβλήματα σύμφωνα με την ενημέρωση του αντιδημάρχου καθαριότητας, Μιχάλη Καλογιάννη.

Ο καιρός στην Μαγνησία

Πολύς λόγος γίνεται, στο μεταξύ, για τον Μεσογειακό κυκλώνα που αναμένεται να επηρεάσει πολλές περιοχές της Ελλάδας. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον Νίκο Καντερέ, πρώην διευθυντή πρόβλεψης της ΕΜΥ, ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την Θεσσαλία και την Μαγνησία, υπογραμμίζοντας ότι ο εν λόγω κυκλώνας, που δημιουργήθηκε στο Λιβυκό πέλαγος, αναμένεται να επηρεάσει τις περιοχές της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων, της Κρήτης και τα Δωδεκάνησα.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο Βόλος και η Μαγνησία εξαιρούνται από τον κυκλώνα, ο οποίος Σάββατο προς Κυριακή δείχνει να έχει μια τάση ανατολικής κίνησης με εξασθένηση. Σήμερα αλλά και στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα σημειωθούν βροχές στην Θεσσαλία, αλλά δεν θα υπάρχουν έντονα φαινόμενα, όπως σημείωσε ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου