ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κοινωφελής εργασία στον Δήμο Σκοπέλου

κοινωφελής-εργασία-στον-δήμο-σκοπέλο-747198

Ο Δήμος Σκοπέλου εντάσσεται στους φορείς υποδοχής ατόμων για παροχή κοινωφελούς εργασίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 82 του Ποινικού Κώδικα.

Η ρύθμιση που θεσμοθετήθηκε στα τέλη του 2012, δίνει την δυνατότητα σε εκατοντάδες ανθρώπους να «εξαργυρώνουν» τις δικαστικές ποινές που τους έχουν επιβληθεί, παρέχοντας κοινωφελή εργασία, για να αποφύγουν τον εγκλεισμό.

Ανδρες και γυναίκες που αδυνατούν να εξαγοράσουν την ποινή τους, οι περισσότεροι θύματα της οικονομικής κρίσης, καταδικασμένοι για οικονομικά αδικήματα, εργάζονται κυρίως σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να κερδίσουν την ελευθερία τους.

Η κοινωφελής εργασία παρέχεται χωρίς αμοιβή σε Υπηρεσίες του Κράτους, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των νομικών προσώπων του δημοσίου τομέα ή σε μη κερδοσκοπικά κοινωφελή νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου ή και άλλα, τα οποία ορίζονται με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τυχόν συναρμόδιων υπουργών. Την εκτέλεση της κοινωφελούς εργασίας επιβλέπει ο επιμελητής κοινωνικής αρωγής, εκτός αν το Δικαστήριο διατάξει διαφορετικά.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Βόλου (Δικαστικό Μέγαρο, 24210-39161) και στον υπάλληλο του Δήμου Γούλα Γεώργιο (24243-50103).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου