ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ρημάζει… ολοκαίνουριο σχολικό κτίριο στο Πατητήρι Αλοννήσου

ρημάζει-ολοκαίνουριο-σχολικό-κτίρι-772425

Εντάχθηκε μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο ΕΣΠΑ το 2014, ολοκληρώθηκε κι όμως από πέρυσι ρημάζει αναξιοποίητο… Ο λόγος για το νέο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Αλοννήσου που φαίνεται ότι δεν θα λειτουργήσει ούτε τη νέα σχολική χρονιά, καθώς ούτε η ΔΕΗ έχει προχωρήσει στη σύνδεση του κτιρίου με το δίκτυο ηλεκτροδότησης, ούτε ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) έχει αποστείλει τον απαραίτητο εξοπλισμό!

Το νέο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου είναι έργο προϋπολογισμού 1.526.000 ευρώ. Κατασκευάστηκε δε για να δώσει λύση στο πρόβλημα στέγασης της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας της Αλοννήσου. Η κατασκευή του νέου κτιρίου ήταν επιβεβλημένη καθώς το υπάρχον κτίριο δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των μαθητών και των δασκάλων. Δημιουργήθηκε λοιπόν ένα μοντέρνο σχολείο, με σύγχρονες προδιαγραφές το οποίο θα δώσει λύση στο ζήτημα της υποδομής για πολλές δεκαετίες στο μέλλον.

Το έργο αφορά στην κτιριακή βελτίωση και αναβάθμιση του υφιστάμενου Δημοτικού Σχολείου Αλοννήσου το οποίο βρίσκεται στον οικισμό Πατητήρι. Εγιναν προσθήκες κατ’ επέκταση και κατασκευή νέου διώροφου κτιρίου για τη χωροθέτηση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, αιθουσών διδασκαλίας, αιθουσών εργαστηρίων, βιβλιοθήκης, γραφείων, αρχείου, γραμματείας, ιατρείου και των ανάλογων βοηθητικών χώρων. Το έργο αποσκοπεί στην αναβάθμιση εφαρμογής του εκπαιδευτικού προγράμματος και της ποιότητας ζωής των μαθητών, μέσα από ένα κατάλληλο, σύγχρονο και ασφαλές σχολικό κτίριο που όμως σήμερα… ρημάζει αναξιοποίητο.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, που βρίσκεται στην Αλόννησο και χθες επισκέφθηκε το σχολείο το οποίο έχει ολοκληρωθεί από πέρυσι, οι νέοι χώροι δεν προβλέπεται να χρησιμοποιηθούν από μαθητές και εκπαιδευτικούς ούτε τη νέα σχολική χρονιά.

Όπως έγινε γνωστό, μολονότι το κτίριο είναι ολοκληρωμένο, μολονότι η σύνδεση για το ρεύμα έχει πληρωθεί από τον Δήμο Αλοννήσου, εντούτοις – πιθανόν λόγω γραφειοκρατίας – δεν έχει ηλεκτροδοτηθεί το σχολείο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει. Ακόμη όμως κι αν ηλεκτροδοτηθεί και πάλι δεν θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί αν δεν έρθει ο εξοπλισμός μέσω του ΟΣΚ.

«Ένα έργο που στοίχισε 1,5 εκατ. ευρώ ακόμη δεν έχει αξιοποιηθεί», διαπίστωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας που πρόκειται να ασκήσει πιέσεις τόσο προς ΔΕΗ όσο και προς ΟΣΚ προκειμένου το κτίριο να είναι σε θέση άμεσα να φιλοξενήσει σχολικές δραστηριότητες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου