ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ανησυχούν οι ξενοδόχοι της Σκοπέλου

ανησυχούν-οι-ξενοδόχοι-της-σκοπέλου-75047

Οι επαγγελματίες του νησιού παρακολουθούν με αγωνία την υστέρηση των κρατήσεων από το εξωτερικό

Διίστανται οι απόψεις σχετικά με την εικόνα της νέας σεζόν για τη Σκόπελο, καθώς η πλειοψηφία των ξενοδόχων του νησιού διατυπώνουν την έντονη ανησυχία τους λόγω του παγώματος που σημειώνεται στις κρατήσεις, ενώ παράλληλα εκφράζεται αισιόδοξη άποψη από επαγγελματίες του τουρισμού, για το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από το εξωτερικό. Η γενική εικόνα είναι συνώνυμη της στασιμότητας στις κρατήσεις από το εξωτερικό, αλλά οι επαγγελματίες του νησιού, που δοκιμάστηκε σκληρά από τη θεομηνία του περασμένου Σεπτεμβρίου, διατηρούν την ψυχραιμία τους και εκφράζουν την ευχή ότι θα επέλθει αναστροφή κλίματος και ανοδική ροή κρατήσεων στο προσεχές διάστημα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων της Σκοπέλου, Μαίρη Διαμάντη, υπογραμμίζει ότι «υπάρχει αύξηση των κρατήσεων από την Πολωνία και ζητούν έξτρα δωμάτια, ενώ πολλοί ξενοδόχοι εκτιμούν ότι ο Ιούνιος και ο Ιούλιος, παρουσιάζουν πολύ καλύτερη εικόνα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή σεζόν». Παράλληλα η πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού υπενθυμίζει ότι πολλοί ξένοι τουρίστες πραγματοποιούν κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, γεγονός που συνεπάγεται άνοδο της ροής των κρατήσεων όσο πλησιάζει η νέα σεζόν, ενώ προσθέτει ότι εκδηλώνεται κύμα συμπάθειας υπέρ της Σκοπέλου από το εξωτερικό, γεγονός που σημαίνει, αντίστοιχα, ότι οι ένθερμοι φίλοι του νησιού, θα εκδηλώσουν έμπρακτα την προτίμησή τους και στη διάρκεια της φετινής σεζόν.

«Δύσκολη» χαρακτηρίζει την κατάσταση η Μαρία Βογιατζόγλου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, επισημαίνοντας ότι τα διεθνή και τα εθνικά γεγονότα που σημειώνονται στο πεδίο της πολιτικής, λειτουργούν ανασταλτικά για τον τουρισμό. Η ίδια επιχειρηματίας διατυπώνει την πεποίθηση ότι η κατάσταση είναι ανησυχητική, διότι οι κρατήσεις είναι μειωμένες σε σύγκριση με πέρυσι, λόγω της εικόνας της Ελλάδος, η οποία προβάλλεται στο εξωτερικό. Το πάγωμα των κρατήσεων παρατηρείται τον τελευταίο μήνα αλλά παρόλα ταύτα η κ. Βογιατζόγλου διατηρεί την αισιοδοξία της και τονίζει ότι «πρέπει να αυξήσουμε τις δυνάμειςμας στο πενταπλάσιο, διότι σε διαφορετική περίπτωση, θα υπάρξουν δυσκολίες για όλους».

Ο ξενοδόχος Γιάννης Γιολδάσης, μέλος του Δ.Σ. της Ενωσης Ξενοδόχων της Σκοπέλου, υπογραμμίζει, από την πλευρά του, ότι η υστέρηση των κρατήσεων από τα ηλεκτρονικά μέσα δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, διότι «απευθύνεται κυρίως στους μεμονωμένους πελάτες, οι οποίοι υποθέτουμε και ευχόμαστε ότι θα πραγματοποιήσουν κρατήσεις στο επόμενο χρονικό διάστημα». Ανησυχητικό στοιχείο είναι, ωστόσο, για τον ίδιο, το γεγονός ότι παρατηρείται υστέρηση κρατήσεων από τις αγορές που κινούνται οργανωμένα και αποτελούν το βασικό κορμό της τουριστικής κίνησης από το εξωτερικό, όπως η Αγγλική και η Σκανδιναβική αγορά, η οποία αποδίδεται στην εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό, σύμφωνα με την εκτίμηση του ίδιου. Ο κ. Γιολδάσης διατηρεί, ωστόσο, την αισιοδοξία του, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν είναι δυνατό να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις για την εξέλιξη της κίνησης της φετινής σεζόν, αλλά επισημαίνει ότι μετά την έκθεση του Βερολίνου, θα υπάρξει, ενδεχομένως, αναστροφή κλίματος από το εξωτερικό, και βελτίωση, κατ’ επέκταση, της κίνησης στη Σκόπελο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου