ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται στο βόρειο τμήμα της Σκοπέλου

μεγάλη-πυρκαγιά-μαίνεται-στο-βόρειο-τ-77386

Μεγάλη πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, συνέχιζε να καίει πεύκα σε δασική έκταση στο βόρειο τμήμα της Σκοπέλου στην περιοχή Καλόγηρο μέχρι αργά την Κυριακή το βράδυ.

Η φωτιά, που ξέσπασε στις 2.15 το μεσημέρι, δεν κατέστη δυνατό να σβηστεί έγκαιρα, αν και έγιναν έγκαιρα ρίψεις νερού από αέρος, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχασαν πολύτιμο χρόνο λόγω του δύσβατου της περιοχής παρά τη γενναία μάχη που κατέβαλαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πύρινες φλόγες είχαν τεθεί υπό μερικό έλεγχο μόλις στις 9 το βράδυ και μεγάλες δυνάμεις των πυροσβεστικών Υπηρεσιών Σκοπέλου και Βόλου, αλλά και της ΕΜΑΚ, επιχειρούσαν στην περιοχή. Η φωτιά είχε ήδη μετατρέψει σε στάχτη κυρίως πεύκα σε έκταση 30 στρεμμάτων.

Συνολικά στον τόπο έσπευσαν δεκαέξι πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σκοπέλου, με επικεφαλής το Διοικητή Ευάγγελο Καραμίτζα, δώδεκα πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου με επικεφαλής το Διοικητή Χαράλαμπο Πόζογλου και δώδεκα πυροσβέστες από την 1η ΕΜΑΚ, με επικεφαλής το Διοικητή Στέφανο Κολουκούρη, με συνολικά πέντε πυροσβεστικά οχήματα και ένα υδροφόρο του δήμου Σκοπέλου. Στην κατάσβεση ρίχτηκαν και δύο canandair καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας μέχρι τη δύση του ηλίου. Οι πυροσβέστες είχαν αναπτύξει εγκαταστάσεις σε απόσταση 400-500 μέτρων από το σημείο όπου ήταν σταθμευμένα τα οχήματα και πεζοί ρίχνονταν στη μάχη με τις πύρινες φλόγες.

Τα αίτια τη φωτιάς είναι άγνωστα. Το Ανακριτικό με την πλήρη κατάσβεση αναμένεται να συλλέξει κάθε χρήσιμο στοιχείο που θα διαλευκάνει την υπόθεση. Η προανάκριση συνεχίζεται από την Πυροσβεστική Σκοπέλου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ


Πηγή φωτο: skopelos-news.blogspot.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου