ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Με οδηγό τον Παπαδιαμάντη

με-οδηγό-τον-παπαδιαμάντη-78055

Ειδικό αφιέρωμα σήμερα στην Αθήνα

Ειδικό αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Αθήνα, στη γειτονιά του Ψυρρή, στο μεγάλο Σκιαθίτη συγγραφέα Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.

Με τη δημόσια ανάγνωση διάσημων διηγημάτων του που σκιαγραφούν το σκηνικό αυτής της μικρής γειτονιάς της Αθήνας στα τέλη του 19ου αιώνα σήμερα θα ζωντανέψουν ξανά οι χαρακτηριστικές φιγούρες της περιοχής, οι προσωπικότητες της εποχής, τα σημεία – σταθμοί στη ζωή και στο έργο του Παπαδιαμάντη. Και όλα αυτά μέσα από τη δική του ματιά.

Στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων, εκεί όπου φιλοξενήθηκε για αρκετό καιρό κυνηγημένος από τη φτώχεια ο Σκιαθίτης συγγραφέας, η εταιρεία Monumenta και ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος «Παναθήναια» διοργανώνουν σήμερα στις 17.30 την εκδήλωση «Με τον Παπαδιαμάντη στου Ψυρρή».

Η Εταιρεία Παπαδιαμαντικών Σπουδών, η οποία αναπτύσσει με σταθερότητα το έργο της για τη διάσωση και διάδοση του έργου του, στοχεύει στην κατάρτιση ψηφιακού χάρτη με τα τοπωνύμια της Αθήνας βάσει αναφορών του Παπαδιαμάντη, όπως ακριβώς έγινε πριν από περίπου έναν χρόνο στη Σκιάθο με 238 τοπωνύμια του νησιού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου