ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κορυφώνεται η αγωνία ενόψει σεζόν

κορυφώνεται-η-αγωνία-ενόψει-σεζόν-78538

Προφορική δέσμευση για συνδρομή της πολιτείας έλαβε ο δήμαρχος του νησιού – Οι πληγέντες επαγγελματίες αναμένουν τις αποζημιώσεις

Προφορικές διαβεβαιώσεις για επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τη Σκόπελο, μετά τη θεομηνία του περασμένου Σεπτεμβρίου, έλαβε από στελέχη της κυβέρνησης ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, στη διάρκεια διαδοχικών συναντήσεων που είχε στην Αθήνα. Στο μεταξύ, οι πληγέντες επαγγελματίες του νησιού αγωνιούν, αναμένοντας, έξι μήνες μετά, τις αποζημιώσεις και την αποκατάσταση των ζημιών, που θα επιτρέψουν στους ίδιους και στο νησί, να ανακτήσουν το βηματισμό τους.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Σκοπέλου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Μπαλάφα και την υφυπουργό Υποδομών κ. Χρυσοβελώνη, υπόψη των οποίων έθεσε τα επείγοντα αιτήματα των επαγγελματιών και κατοίκων του νησιού.

Στη συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών συζητήθηκαν, ειδικότερα, τα θέματα των προσλήψεων προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στο δήμο Σκοπέλου, ενώ επισημάνθηκε, επίσης, η ανάγκη διάθεσης κονδυλίων από την πολιτεία, για την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων, που προκλήθηκαν μετά τη θεομηνία.

Στη διάρκεια της συνάντησης με την κ. Χρυσοβελώνη, αντίστοιχα, ο κ. Βασιλούδης υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προκειμένου να αποκατασταθούν, στη συνέχεια, τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επαρχιακός δρόμος Σκοπέλου – Γλώσσας και η πρόσβαση στις περιοχές Στάφυλο, Αγνώντα και Λιμνονάρι.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο δήμαρχος Σκοπέλου, ανέφερε ότι «οι δύο υφυπουργοί άκουσαν με προσοχή τα προβλήματα που θέσαμε υπόψη τους και πιστεύουμε ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να δοθούν λύσεις».

Η άμεση αποκατάσταση των υποδομών, εντάσσεται, εξάλλου, μεταξύ των αιτημάτων των πληγέντων επαγγελματιών του νησιού, οι οποίοι βιώνουν το δικό τους Γολγοθά, αναμένοντας να λάβει ΦΕΚ η κοινή υπουργική απόφαση για την οριοθέτηση των ζημιών, προκειμένου να δοθούν, στη συνέχεια, οι ανάλογες αποζημιώσεις.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η αξιολόγηση των φακέλων των πληγέντων, ενώ όπως εκτιμά ο πρόεδρος του Συλλόγου πληγέντων επαγγελματιών του νησιού, Γιώργος Σκλάβος, η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του μήνα.

Οι επαγγελματίες του νησιού, οι οποίοι βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα, βλέποντας τους κόπους μιας ζωής να συμπαρασύρονται από την ορμητική κάθοδο του νερού, αναμένουν να ανάψει το «πράσινο φως» για τις αποζημιώσεις, και να θεσπιστούν παράλληλα οι φοροαπαλλαγές και διευκολύνσεις, που θα τους επιτρέψουν να ορθοποδήσουν. Οσοι έχουν τη δυνατότητα, καταβάλλουν προσπάθειες προκειμένου να επανέλθουν στο επαγγελματικό πεδίο, αναμένοντας παράλληλα τις πολυπόθητες αποζημιώσεις από την πολιτεία, ενώ σε πολλές, αντίστοιχα, περιπτώσεις, οι επαγγελματίες αδυνατούν να ξαναστήσουν την επιχείρησή τους, ελλείψει οικονομικής δυνατότητας.

Η αγωνία των επαγγελματιών κορυφώνεται ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου, ενώ όπως υπογραμμίζει ο κ. Σκλάβος «έχουμε την πεποίθηση ότι θα εισακουστούν τα αιτήματά μας, καθώς το νησί έχει κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έως τις 30 Ιουνίου» για να προσθέσει ότι «προσπαθούμε να σταθούμε στα πόδια μας. Η ψυχολογία μας πρέπει να είναι καλή, για να επανέλθουμε και αν έχουμε παράλληλα τη βοήθεια της πολιτείας, πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου