ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δίαυλος επικοινωνίας με Αμερική

δίαυλος-επικοινωνίας-με-αμερική-87637

Προοπτικές ευρύτερης ανάπτυξης της Σκιάθου στο εξωτερικό, σε Ευρώπη και Αμερική, δημιουργούνται μέσω της συνεργασίας που αναπτύσσεται με το Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, το οποίο ευθυγραμμίζεται πλήρως με τα Πανεπιστήμια της Βοστώνης.

Μέσω της συγκεκριμένης συνεργασίας, που έχει επιμορφωτικές και τουριστικές προεκτάσεις, ανοίγει ο δρόμος για σεμινάρια προς όφελος των επαγγελματιών της Σκιάθου και παράλληλα για κοινές δράσεις, που έχουν ως επίκεντρο την τουριστική ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα, οι σπουδαστές του συγκεκριμένου Κολλεγίου θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το νησί και να αναπτύξουν τουριστικές σχέσεις με τη Σκιάθο, ενώ παράλληλα δημιουργούνται προοπτικές για ανάλογες επισκέψεις Αμερικανών φοιτητών από Πανεπιστήμια της Βοστώνης, στο νησί.

Αναλύοντας τις συντεταγμένες της νέας φιλόδοξης συνεργασίας, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης, επεσήμανε ότι «είμαστε στρατηγικοί συνεργάτες του Κολλεγίου, γεγονός πολύ σημαντικό, διότι έχουμε πλέον επίσημα συνεργασία με το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο». Στο πλαίσιο της συνεργασίας οι φοιτητές του Αμερικάνικου Κολλεγίου θα έχουν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στο πεδίο του τουρισμού, συμμετέχοντας παράλληλα σε δραστηριότητες και προγράμματα της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου.

Παράλληλα το ίδιο Κολλέγιο διοργανώνει αρκετά ταξίδια στο εξωτερικό, σε συνεργασία με Πανεπιστήμια της Ευρώπης. Οι ξενοδόχοι της Σκιάθου θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν, αντίστοιχα, στις συγκεκριμένες δραστηριότητες, προωθώντας το νησί στο εξωτερικό. «Θα έχουμε τη δυνατότητα να διοργανώσουμε επισκέψεις φοιτητών από όλη την Ευρώπη, προκειμένου να επισκέπτονται τη Σκιάθο και να συμμετέχουν σε σεμινάρια με θέμα τον τουρισμό» επισημαίνει ο κ. Κουκουλάκης, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί, δημιουργεί νέα κεφάλαια τουριστικής ανάπτυξης για το νησί του Παπαδιαμάντη, διότι στην ουσία ανοίγει δρόμους πρόσβασης και σε Αμερικάνους φοιτητές.

«Προσπαθούμε μέσα από τη συνεργασία, να χτίσουμε ένα δίκτυο μέσω του οποίου θα γίνεται προώθηση του νησιού σε ανθρώπους με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, οι οποίοι ενδιαφέρονται να επισκεφτούν τη Σκιάθο» όπως τονίζει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων της Σκιάθου.

Οι συγκεκριμένες δραστηριότητες αναμένεται να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά για το νησί, σε συνάρτηση με τη συνεργασία της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου με την MTC Group και τη συμμετοχή στις εκθέσεις του εξωτερικού. Οπως εξηγεί ο κ. Κουκουλάκης υπάρχει εκπρόσωπος της συγκεκριμένης εταιρείας στις εκθέσεις του εσωτερικού, πραγματοποιώντας επαφές με δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού και αεροπορικές εταιρείες, προβάλλοντας τα ξενοδοχεία, τον τουρισμό και το νησί στο σύνολό του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου