ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στη Σκιάθο ο επικεφαλής της Fraport κ. Στέφαν Σούλτε

στη-σκιάθο-ο-επικεφαλής-της-fraport-κ-στέφαν-90593

Η αναβάθμιση του αερολιμένα στο επίκεντρο του σχεδιασμού του

Την πρόθεση ανάπτυξης και αναβάθμισης του αεροδρομίου της Σκιάθου εξέφρασε ο επικεφαλής της Fraport κ. Στέφαν Σούλτε, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το νησί με ιδιωτικό αεροσκάφος, συνοδεία τριών υψηλόβαθμων συνεργατών του.

Ο κ. Σούλτε και οι συνεργάτες του αφίχθηκαν στις 10.40 περίπου χθες το πρωί στο αεροδρόμιο της Σκιάθου και έτυχαν θερμής υποδοχής από το δήμαρχο Σκιάθου Δημήτρη Πρεβεζάνο, τον αερολιμενάρχη Ηλία Πετράκη και προϊστάμενους των εταιρειών επίγειας εξυπηρέτησης.

Ο επικεφαλής και οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας Fraport – Κοπελούζου που αναλαμβάνει από το Νοέμβριο του 2016 τη λειτουργία δεκατεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων συμπεριλαμβανομένης της Σκιάθου, περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του αερολιμένα και επισκέφθηκαν τη νέα πίστα στάθμευσης αεροσκαφών.

Στη συνέχεια αναχώρησαν για το δημαρχείο του νησιού, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι επικεφαλής της Fraport, ο δήμαρχος του νησιού, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των ξενοδόχων και του τουρισμού. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Επίτιμου Πρόξενου της Γερμανίας στο Βόλο, δικηγόρου Γιώργου Παπαρρίζου, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το νησί και εκφράζει με κάθε ευκαιρία την πρόθεση στήριξης του νησιού και της περαιτέρω ανάπτυξής του.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, αναπτύχθηκε διάλογος και διατυπώθηκαν προτάσεις που κινήθηκαν στην ίδια κατεύθυνση, με επίκεντρο την ανάπτυξη του αεροδρομίου της Σκιάθου. Ο κ. Σούλτε και οι συνεργάτες του κατέστησαν σαφές ότι είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν το νησί στο πεδίο της ανάπτυξης, με τη συνδρομή και συνεργασία του ντόπιου δυναμικού, ενώ υποσχεθήκαν παράλληλα ότι και οι ίδιοι θα κάνουν παράλληλα κινήσεις με στόχο την εξέλιξη του αεροδρομίου.

Διαπιστώθηκε η ταύτιση απόψεων μεταξύ των παρισταμένων, ενώ κοινή προσδοκία των θεσμικών φορέων και των επαγγελματιών της Σκιάθου που ασχολούνται με τον τουρισμό, είναι η παράλληλη συμμετοχή της ίδιας εταιρείας στη γενικότερη προσπάθεια προβολής της Σκιάθου ως τουριστικού προορισμού διεθνώς.

Η πρώτη συνάντηση ολοκληρώθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, ενώ θα διατηρηθούν, στο μεταξύ, οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των επικεφαλής της εταιρείας, των θεσμικών φορέων και επαγγελματιών.

Ο επικεφαλής της Fraport και οι συνεργάτες του αναχώρησαν στις 2.15 περίπου από τη Σκιάθο με προορισμό την Αθήνα, αφού προηγουμένως παρακάθισαν σε γεύμα εργασίας που παρέθεσε ο Επίτιμος Πρόξενος της Γερμανίας.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου