ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Η Σκόπελος τιμά τον πολιούχο της

η-σκόπελος-τιμά-τον-πολιούχο-της-91358

Οι Μητροπολίτες Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και Κερκύρας κ. Νεκτάριος στο νησί

Στη Σκόπελο βρίσκονται οι Μητροπολίτες Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος και Κερκύρας κ. Νεκτάριος, προκειμένου να παραστούν στον επίσημο εορτασμό του Πολιούχου του νησιού, Αγίου Ρηγίνου.

Στο μεταξύ, ο κ. Χρυσόστομος, επισκέφτηκε την Αλόννησο, από την Παρασκευή 19 έως την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελό του, Αρχιμ. π. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Πρωτοδιάκονό του, π. Νεκτάριο Ευγενικό.

Φθάνοντας το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αλόννησο έγινε δεκτός με κάθε επισημότητα από τους Ιερείς του νησιού Αρχιμ. Γρηγόριο Τσάμαρη – αφυπηρετήσαντα Εφημέριο και Ιερομ. Λουκά Σταμέλο – Εφημέριο του νησιού, τον δήμαρχο κ. Πέτρο Βαφίνη και πολλούς κατοίκους, μεταξύ των οποίων και παιδιά του Σώματος Προσκόπων, που προσήλθαν για να υποδεχθούν τον Επίσκοπό τους.

Το πρωί της Κυριακής 22 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά τον Ορθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ι. Ναό της Αγίας Παρασκευής Αλοννήσου.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε στο ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως Αβραάμ Αποστολίδη, Εφημερίου της Αλοννήσου, επί 9 ολόκληρα χρόνια, ο οποίος εκοιμήθη κατά το περσινό έτος 2015, σε ηλικία 39 μόλις ετών, στη Σκόπελο, όπου είχε μεταβεί για εκκλησιαστική διακονία και άφησε μνήμη αγαθού και δραστήριου Ιερέως.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος προχείρισε στο οφίκιο του Αρχιμανδρίτη τον π. Λουκά Σταμέλο, ο οποίος με πιστότητα και αφοσίωση εδώ και μία πενταετία υπηρετεί ως πρεσβύτερος, ενώ τον τελευταίο χρόνο διακονεί με υπακοή και ελευθερία την Αλόννησο, έχοντας κερδίσει τη συμπάθεια, το σεβασμό και την αγάπη των χριστιανών της, συνεχίζοντας φιλότιμα και επαυξάνοντας το έργο του μακαριστού π. Αβραάμ.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης 23 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του κατέπλευσαν για τη Σκόπελο, προκειμένου να συμμετάσχουν, όπως προαναφέρθηκε, στην πανήγυρη για τον Πολιούχο του νησιού, Αγιο Ρηγίνο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου