ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αγωνιούν οι επαγγελματίες της Σκοπέλου

αγωνιούν-οι-επαγγελματίες-της-σκοπέλ-94190

Προσπάθειες της δημοτικής αρχής για αποκατάσταση των ζημιών το συντομότερο δυνατό – Παραμένει το αίτημα των φοροαπαλλαγών στους πληγέντες

Κοινό αίτηματων επαγγελματιών και των κατοίκων της Σκοπέλου είναι η αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί το νησί λόγω της θεομηνίας του περασμένου Σεπτεμβρίου πριν την έναρξη της θερινής σεζόν.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στο μεταξύ, με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκαν οι αναθέσεις των μελετών αποκατάστασης σε βασικά σημεία υποδομής του νησιού, που έχουν υποστεί ζημιές και αναμένεται να ακολουθήσει το συντομότερο δυνατό η απαιτούμενη διαδικασία για την υλοποίηση των αντίστοιχων έργων. Παράλληλα οι πληγέντες επαγγελματίες ζητούν λύση στα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με κυριότερα τις αποζημιώσεις και τις ειδικές φορολογικές ελαφρύνσεις, που θα τους επιτρέψουν να ορθοποδήσουν.

Στο πλαίσιο αυτό επιδιώκεται εκ νέου συνάντηση με τους συναρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα πολυάριθμα αιτήματα που διατυπώνονται.

Η αγωνία είναι διάχυτη μεταξύ των πληγέντων επαγγελματιών του νησιού, αλλά όπως αναφέρει ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό οι δημοτικές υποδομές και να έχουν ολοκληρωθεί, εκτός απροόπτου, πριν την έναρξη της θερινής σεζόν.

Παράλληλα, ο κ. Βασιλούδης επισημαίνει ότι: «αναθέσαμε σε διάφορους μελετητές την εκπόνηση των μελετών την περασμένη Παρασκευή και οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου θα σταλούν προς έγκριση, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσουμε στα περαιτέρω».

Μεταξύ των έργων που χρήζουν άμεσης υλοποίησης, είναι η αποκατάσταση των ζημιών στα λιμάνια του Αγνώντα και της Σκοπέλου, η οδική πρόσβαση προς την περιοχή Αμπελική, τις Ράχες, το Στάφυλο, το Ποτάμι και άλλων περιοχών του νησιού, τα οποία έχουν ιεραρχηθεί με απόφαση δημοτικού συμβουλίου.

Ανάλογες προσπάθειες καταβάλλονται ταυτόχρονα και από την πλευρά της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ όπως αναφέρει ο κ. Βασιλούδης: «την περασμένη Τετάρτη είχαμε συνάντηση με τον κ. Αγοραστό, ο οποίος καταβάλλει προσπάθειες για την εξεύρεση πόρων, προκειμένου να εφαρμοστούν στην πράξη οι μελέτες που έχει συντάξει η Περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας».

Οι πληγέντες του νησιού εντείνουν, από την πλευρά τους, τις προσπάθειες που καταβάλλουν, προκειμένου να δοθούν λύσεις σε ζωτικής σημασίας προβλήματα, όπως, για παράδειγμα, η αποκατάσταση των οδικών αρτηριών, συμπεριλαμβανομένου του επαρχιακού δρόμου Σκιάθου – Γλώσσας, στα σημεία που έχουν υποστεί ζημιές.

Ο γραμματέας του ίδιου Συλλόγου Γιάννης Προβιάς τονίζει από την πλευρά του ότι πρέπει να επισπευστούν τα έργα αποκατάστασης των ζημιών, και να δοθεί παράλληλα από την κυβέρνηση το «πράσινο φως» για την ανακούφιση των πληγέντων και τη θέσπιση φοροαπαλλαγών και ελαφρύνσεων από ΔΕΚΟ και Τράπεζες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου