ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αύξηση των Σέρβων τουριστών στο αεροδρόμιο της Σκιάθου

αύξηση-των-σέρβων-τουριστών-στο-αεροδ-94503

Το νησί κέρδισε τις εντυπώσεις συμμετέχοντας στη διεθνή έκθεση του Βελιγραδίου

Δυναμική ήταν η παρουσία της Σκιάθου στη διεθνή έκθεση τουρισμού Sazam Turizma που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι, από 18 έως 21 Φεβρουαρίου, ενώ αναμένεται αύξηση των Σέρβων τουριστών, στο αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Πενήντα περίπου χώρες και χίλιοι συνολικά εκθέτες συμμετείχαν φέτος στην έκθεση, η οποία είναι από τις σημαντικότερες στα Βαλκάνια. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Παναγιώτης Διολέττας υποδέχτηκε στο περίπτερο της Σκιάθου τον Ελληνα Πρέσβη στο Βελιγράδι Κωνσταντίνο Οικονομίδη, τoν Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και την προϊσταμένη του Toυριστικού Οργανισμού Σερβίας Tamara Raskovic. Επίσης η προσέλευση του κοινού ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με το νησί της Σκιάθου να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Η Σερβία αποτελεί μια σημαντική πηγή για την Ελληνική τουριστική αγορά. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τους επισκέπτες από τη Σερβία είναι η Βόρεια Ελλάδα και μετά τα νησιά του Αιγαίου με τη Σκιάθο να πρωταγωνιστεί. Σύμφωνα με τα στοιχεία των διασυνοριακών σταθμών η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστών προτιμούν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα με το αυτοκίνητο.

Επιπλέον αναμένεται και αύξηση των τουριστών που επιλέγουν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο, αφού με την ολοκλήρωση της επέκτασης του αεροδιαδρόμου, οι πτήσεις μπορούν πλέον να έχουν 100% πληρότητα, ενώ μέχρι και την περσινή τουριστική περίοδο αναγκάζονταν να αφήνουν κάποιες θέσεις κενές, έτσι ώστε να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας. H Sajam Turizma κατατάσσεται ως η πιο δημοφιλής εμπορική έκθεση για τον τουρισμό στο Βελιγράδι. Με 1.000 εκθέτες από διάφορες χώρες, να παρουσιάζουν τα πακέτα και τις προσφορές τους και να την επισκέπτονται χιλιάδες επισκέπτες, επαγγελματίες και υποψήφιοι ταξιδιώτες.

Ταξιδιωτικοί πράκτορες, tour operators, μέλη του εκθεσιακού τουρισμού, Βusiness Travel, υποψήφιοι ταξιδιώτες αναψυχής, εκπρόσωποι τουριστικών οργανισμών από πολλές χώρες. είναι ορισμένοι από τους επισκέπτες που έκλεισαν συμφωνίες με όλα τα τουριστικά αντικείμενα και υπηρεσίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου