ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αναπηρικό καρότσι πρόσφεραν τα «Πουλιά» στο Λιμεναρχείο Σκιάθου

αναπηρικό-καρότσι-πρόσφεραν-τα-πουλ-95368

Σημαντικές πρωτοβουλίες αναπτύσσει το 1ο Σμήνος Πουλιών Σκιάθου, που προσέφερε στο Λιμεναρχείο Σκιάθου αναπηρικό καρότσι για την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών. Το αναπηρικό αμαξίδιο αγοράστηκε με τους πρώτους τόνους πλαστικού που συγκεντρώθηκαν, παρέμεινε στο λιμενοφυλάκειο του κεντρικού λιμένα και τα Πουλιά έθεσαν ως επόμενο στόχο την αγορά απινιδωτή.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο που εμφανίστηκαν οι πρώτοι μπλε κάδοι στο νησί της Σκιάθου, αναπτύχθηκαν δράσεις που σχετίζονται με την ανακύκλωση, με τα παιδιά του Σώματος Οδηγισμού να δίνουν δυναμικά το «παρών», ευαισθητοποιώντας ταυτόχρονα την τοπική κοινωνία. Τα Πουλιά πριν τα Χριστούγεννα μοίρασαν στα σπίτια σακουλάκια Αη- Βασίληδες όπου οι νοικοκυρές συγκέντρωναν τα καπάκια και μετά τις γιορτές τα έφεραν γεμάτα στην εστία. Στο τέλη Ιανουαρίου τα παιδιά επισκέφθηκαν τους μπλε κάδους, αλλά και τα σημεία συγκέντρωσης καπακιών και το μήνα που διανύουμε, τα 23 Πουλιά της Σκιάθου πρόσφεραν εθελοντική εργασία στο ίδιο το σπίτι της Ανακύκλωσης. Με σύνθημα «ξεβιδώνω, αδειάζω, ζουλάω» η εργασία έγινε ευχάριστο παιχνίδι για όλους και το τελικό αποτέλεσμα 90 λεπτών δουλειάς έκανε τα μάτια τους να λάμψουν.

Εκεί που η προσφορά γίνεται παιχνίδι κρύβεται το ρητό των Πουλιών: «Δώσε χέρι και που ξέρεις, ίσως ο κόσμος μας γίνει καλύτερος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου