ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κουτουλιά σε διαιτητή και διακοπή στη Σκόπελο

κουτουλιά-σε-διαιτητή-και-διακοπή-στη-96955

Σκηνές που αμαυρώνουν το χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου εκτυλίχθηκαν χθες Κυριακή στο γήπεδο της Σκοπέλου, όπου ο διαιτητής της αναμέτρησης, Δημήτρης Βαρτσάκης, έπεσε θύμα επίθεσης με αποτέλεσμα να διακόψει το παιχνίδι ανάμεσα στη γηπεδούχο Σκόπελο και τον Πρωτεσίλαο.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Οπως τόνισαν οι αυτόπτες μάρτυρες, πρώην παράγοντας της νησιώτικης ομάδας επιτέθηκε στο διαιτητή με κουτουλιά την ώρα που κατευθύνονταν προς τα αποδυτήρια μετά τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Ο κατά τα άλλα… φίλαθλος κατευθυνόμενος προς το ρέφερι του φώναζε «τι πέναλτι δεν έδωσες ρε;» και στη συνέχεια του έδωσε κουτουλιά πάνω από το δεξί του μάτι.

Οπως αναφέρει στο φύλλο αγώνος ο κ. Βαρτσάκης:

«Στο τέλος του α’ ημιχρόνου και ενώ κατευθυνόμασταν στα αποδυτήρια, δέχθηκα επίθεση από φίλαθλο της γηπεδούχου ομάδας, ο οποίος αρχικά με απώθησε και μου είπε «τι πέναλτι δεν έδωσες ρε;».

Στη συνέχεια μου έδωσε κουτουλιά στο δεξιό σημείο του κεφαλιού μου με αποτέλεσμα να ζαλιστώ, να πέσω στο έδαφος και όσο βρισκόμουν στο έδαφος ζαλισμένος έπεσε πάνω στο πόδι μου, προσποιούμενος ότι του έβαλα τρικλοποδιά. Κατόπιν τούτου δεν βρισκόμουν σε θέση να συνεχίσω τον αγώνα και τον διέκοψα οριστικά ενώ το σκορ ήταν 1-2». Ο διαιτητής στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία η οποία μετέβη στο γήπεδο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο όπου και υποβλήθηκε σε εξετάσεις.

Ο πρόεδρος της Σκοπέλου, κ. Βασίλης Ρόδιος μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ ανέφερε: «Δυστυχώς κάποιος επιτέθηκε στο διαιτητή της αναμέτρησης. Λυπούμαστε πολύ για ό,τι έγινε και βεβαίως για την κατάληξη του αγώνα, καθώς η τιμωρία μπορεί να μας οδηγήσει ακόμη και εκτός πρωταθλήματος». Η ομάδα σύμφωνα με τον ΚΑΠ κινδυνεύει να τιμωρηθεί με αφαίρεση 10 βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα και 5 από το επόμενο, ενώ μπορεί να τους επιβληθεί και χρηματική ποινή. Στα υπόλοιπα ματς ο Γ.Σ.Α. κέρδισε τους Μυρμιδόνες και συνέχισε το νικηφόρο σερί του, ενώ ο Διαγόρας αναδείχθηκε ισόπαλος με τον Απόλλωνα στο Στεφανοβίκειο.

Αναλυτικά τα παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής στο Β’ Ομιλο της Α’ Κατηγορίας:

Σκόπελος – Πρωτεσίλαος 1-2 (διακόπηκε)

Σκόρερ: (5’ πεν. Γ. Παναγιώτου, 14’ Παπαδόπουλος – 42’ Συνοδινός)

ΣΚΟΠΕΛΟΣ: Ζαρείφης, Τάσσιος, Στ. Χρυσοφός, Αλεξίου, Παναγιώτου, Σκιαθίτης, Κερμελής, Παντ. Χρυσοφός, Χρυσάνθης, Χισάι, Συνοδινός

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: Τίτας, Μιχόπουλος, Θ. Κόρκος, Σιαμανίκος, Κραβαρίτης, Κ. Κόρκος, Τσιλαφάκης, Χριστέλος, Παπαδόπουλος, Γ. Παναγιώτου, Μαρικλέν

Αγχίαλος – Αθλος 2-1

Σκόρερ: (8’ Ζητούδης, 40’ Καραγιώργος – 94’ Δάρρας)

Αλλη μία επιτυχία για την Αγχίαλο που κέρδισε τονεανικό σύνολο του Αθλου. Ο Ζητούδης άνοιξε το σκορ με σουτ και ο Καραγιώργος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Ο Δάρρας μείωσε σε 2- 1 στις καθυστερήσεις του αγώνα. Οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι με τον Κολώνη στο 25ο λεπτό.

ΑΓΧΙΑΛΟΣ: Ρωμανός, Τσαρδακάς (80’ Λάζογλου), Μαυρόπουλος, Μηδειάτης, Τσακόγιας, Τσέλιος, Φούκης, Ζγατζής (75’ Μούσα), Κολώνης (60’ Πύλος), Καραγιώργος, Ζητούδης.

ΑΘΛΟΣ: Μέμος, Επίσκοπος, Τσεκρέζης, Δημόπουλος, Κουτρογιάννης, Καραδήμας, Μπιρμπίλης (46’ Δάρρας), Κοντοβάς, Ξηροκώστας, Νικολάου (65’ Δήμας), Παζής (80’ Νικογιάννης).

Γ.Σ. Αλμυρού – Μυρμιδόνες 2-1

Σκόρερ: (16’, 88’ πεν. Κοντοβάς – 65’ Κουτσούμπας)

Οι Μυρμιδόνες έφτασαν μία ανάσα από το να κόψουν βαθμούς από το ΓΣΑ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 16’ με τον Κοντοβά, αλλά ο Κουτσούμπας κατάφερε και ισοφάρισε στην επανάληψη. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο σκόρερ του πρώτου τέρματος με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Τους γηπεδούχους σταμάτησαν τρεις φορές τα δοκάρια. Στο 55’ ο Ράπτης, στο 73’ ο Κοντοβάς και στο 79’ ο Ν. Βούλγαρης είχαν σουτ στα δοκάρια του Τσιότρα.

Γ.Σ.Α.: Πλακαρός, Φαράντος, Ξηρομερίσιος (67’ Κρανάς), Πλαβός, Κυριάκος, Τσιάτσιος (60’ Θωμαΐδης), Ράπτης (82’ Μαλισσόβας), Αντζούρης, Ν. Βούλγαρης, Π. Βούλγαρης, Κοντοβάς .

ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ: Τσιότρας (80’ Ε. Μάντζαρης), Ακριβός, Κατσαβριάς (11’ λ.τρ. Ξαφάς), Χαλάτσης, Βέργας, Κουτσούμπας, Δ. Μπούρχας, Χατζέλας, Νικηφοράκης (75’ Ν. Μάντζαρης), Ζαφειρίου, Π. Μπούρχας.

Διαγόρας – Απόλλων 1-1

Σκόρερ: (75’ πεν. Γιώργης – 80’ Τσιουρής)

Ο Απόλλωνας πήρε βαθμό στο Στεφανοβίκειο από τον τοπικό Διαγόρα. Το σκορ άνοιξε ο Γιώργης με εύστοχο χτύπημα πέναλτι και ο Τσιουρής πέντε λεπτά αργότερα με γυριστή κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Οι γηπεδούχοι είχαν χαμένες ευκαιρίες με τους Κ. Καραπλιάγκο (25’), Γιώργη (35’), Κάρρο (65’) και Σπ. Καραπλιάγκο (85’). Αντιθέτως οι φιλοξενούμενοι απείλησαν την αντίπαλη εστία με τον Τσιουρή, ενώ είχαν παράπονα για τη διαιτησία και ιδιαιτέρως για το πέναλτι, αφού όπως αναφέρθηκε από τον προπονητή η παράβαση έγινε έξω από την περιοχή.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Ξανθάς, Λουφόπουλος, Γαλογαύρος (60’ Κάρρος), Πρασσάς, Γιώργης, Καραμανλής, Σπ. Καραπλιάγκος, Καρατζιόλης, Γκοντόλος (85’ Ντόντος), Κ. Καραπλιάγκος, Ρενάτο (70’ Τριχόπουλος).

ΑΠΟΛΛΩΝ: Μουράβας, Παπαπορφυρίου, Φέιζο, Καρπούζας, Φώτου, Ψήφος, Κόκκαλης (89’ Λιάκος), Βασιλείου, Τσιουρής, Πέτσης (46’ λ.τρ. Δ. Καλαμίδας), Πολυχρόνου (70’ Χήντα).

Αίας – Μικροθήβες 2-0

Σκόρερ: (20’ Κωστούλας, 25’ Κατσαβριάς)

Νέα νίκη για τον Αίαντα που απομακρύνεται από τη ζώνη του υποβιβασμού. Κωστούλας και Κατσαβριάς πέτυχαν τα δύο νικητήρια τέρματα για τη γηπεδούχο ομάδα, ωστόσο, τα δοκάρια σταμάτησαν τέσσερις φορές την ομάδα της Σούρπης. Το πρώτο στο 10’ σε σουτ του Κωστούλα, το δεύτερο είκοσι λεπτά αργότερα από κεφαλιά του Κατσαβριά, το τρίτο από τον Μπιρτσάι και το τελευταίο από τον Κωστούλα στο 80’, σε ένα παιχνίδι όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν πολλά παράπονα από τη διαιτησία, με τον Αποστόλου να αποβάλλεται στο 60’.

ΑΙΑΣ: Λαγός, Μπούρας (60’ Κοντογιωργάκης), Καλοδήμος, Παπανικολόπουλος, Κοτσανίτης (80’ Γαρυφάλλου), Αθ. Κ. Κωστούλας, Μαλλιαρός (60’ Γρούνας), Μπιρτσάι, Χουλιαράς, Αθ. Αθ. Κωστούλας, Κατσαβριάς.

ΜΙΚΡΟΘΗΒΕΣ: Ζαγκαβιέρος, Αποστόλου, Παπανίκος, Σκοτεινός, Θεοδ. Βαλκανιώτης, Παπαδάκης, Θαν. Βαλκανιώτης (55’ Ρεφουγιάτι), Καρατζόγλου, Γκαμάλιας (46’ Πορταρίτης), Λανάι, Αναγνώστου (65’ λ.τρ. Βέτσικας)

Αχιλλέας – Δήμητρα 0-3

Σκόρερ: (18’ Κακλιάς, 60’ Καρατέεβ, 82’ Χρ. Γκάμπας)

Εκτός έδρας νίκη για τη Δήμητρα που επιβλήθηκε με 3-0 του Αχιλλέα. Ο Κακλιάς άνοιξε το σκορ με σουτ από το ύψος της περιοχής. Ο Καρατέεβ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του με απευθείας χτύπημα φάουλ και το τελικό σκορ διαμόρφωσε με πλασέ ο Χρ. Γκάμπας, ο οποίος είχε και δοκάρι στο 9’.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ: Σχουλής, Τσεκούρας, Λάμπος, Διαμαντής (30’ λ.τρ. Μπεζάτης), Τσουκάρας, Χασιώτης, Χατζηγεωργίου (65’ Μόσχος), Τσεκούρας, Γ. Παναγιώτου (70’ Τσιοκάρας), Ζγουλέτας, Σπανός.

ΔΗΜΗΤΡΑ: Σαββίδης, Κωτούλας, Επίσκοπος (80’ Τσέργας), Βογιατζής, Καρατέεβ, Δαμάσκος, Σιαμέτης, Ποζιόπουλος (60’ Μαντάρας), Χρ. Γκάμπας, Κακλιάς (82’ Δ. Γκάμπας), Μπίνας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου