ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Συνάντηση με 80 τουρ οπερέιτορς

συνάντηση-με-80-τουρ-οπερέιτορς-105055

Επαφές της Ενωσης Ξενοδόχων με φορείς σε Ισραήλ και Βουλγαρία για την ανάπτυξη της Μαγνησίας

Εντονο τουριστικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται από Ισραήλ και Βουλγαρία για τη Μαγνησία, ενώ τον επόμενο μήνα προγραμματίζεται ταξίδι γνωριμίας τουριστικών πρακτόρων στην περιοχή. Το ταξίδι προέκυψε μετά την παρουσίαση της Μαγνησίας σε 80 τουρ οπερέιτορς, στη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης της Σόφιας, όπου συμμετείχε η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, σε συνεργασία με τους δήμους Βόλου, Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Γιώργος Ζαφείρης, υπογράμμισε ότι «δημιουργήθηκε έντονο ενδιαφέρον για τη δημιουργία ενός καινούργιου προορισμού. Οργανώνονται ήδη για τον επόμενο μήνα fam trips, στο πλαίσιο του οδικού τουρισμού που ούτως ή άλλως υπάρχει στην περιοχή μας και παράλληλα συζητήθηκαν συνδυαστικά πακέτα όχι μόνο για την περιοχή μας αλλά και ευρύτερα». Βασικό ζητούμενο είναι να ανοίξει η περιοχή σε μεμονωμένους πελάτες και σε δεύτερο επίπεδο σε οργανωμένα γκρουπ από τη Βουλγαρία.

Το ενδιαφέρον καθίσταται εντονότερο λόγω της αλλαγής «πλεύσης» και τη στροφή του ενδιαφέροντος των εν δυνάμει επισκεπτών σε άλλους προορισμούς λόγω των διεθνών γεγονότων, που διαφοροποιούν τα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι πρόσφατα. Οπως επεσήμανε ο κ. Ζαφείρης υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή μας, αλλά η επίτευξη του στόχου έγκειται στη συνεργασία των ξενοδόχων και τις καλές τιμές που θα υιοθετήσουν. Ανάλογο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε, ταυτόχρονα, από τη συμμετοχή στη διεθνή τουριστική έκθεση του Τελ Αβίβ, όπου οι ξενοδόχοι συμμετείχαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, μαζί με τους δήμους Βόλου, Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου. Η παρουσία ξενοδόχων, φορέων και επιχειρηματιών της περιοχής μας στη συγκεκριμένη έκθεση, άνοιξε το δρόμο για περαιτέρω επαφές και συζητήσεις με φόντο την ευρύτερη τουριστική ανάπτυξη της Μαγνησίας και δεδομένη την παρουσία αρκετών μεμονωμένων πελατών από το Ισραήλ.

Οπως σημείωσε παράλληλα ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων της Μαγνησίας υπήρξε ενδιαφέρον από πολλά γραφεία που συνεργάζονται με τη Μαγνησία. Οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν, αναμένεται να ανοίξουν νέους δρόμους σε μακροπρόθεσμη βάση, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί, κατ’ αντιστοιχία με τη Βουλγαρία, ταξίδι γνωριμίας Ισραηλινών τουριστικών πρακτόρων στη Μαγνησία. Το κυρίαρχο μήνυμα που προέκυψε από τη διεθνή τουριστική έκθεση του Τελ Αβίβ «ήταν το έντονο ενδιαφέρον των Ισραηλινών για την περιοχή μας» όπως υπογράμμισε ο κ. Ζαφείρης, ο οποίος εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα, εάν επικρατήσει πολιτική και οικονομική σταθερότητα στην Ελλάδα.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου