ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Γεύσεις της Σκιάθου στην Αμερική

γεύσεις-της-σκιάθου-στην-αμερική-108789

Εκδήλωση αφιερωμένη στις παραδοσιακές γεύσεις της Σκιάθου θα πραγματοποιηθεί στο Νιούπορτ της Αμερικής, στις 19 Μαρτίου, στο πλαίσιο των δεσμών συνεργασίας και επικοινωνίας που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο αδελφοποιημένων περιοχών.

Το συγκεκριμένο αφιέρωμα στη Σκιαθίτικη κουζίνα αποτελεί συνέχεια των κοινών εκδηλώσεων που προηγήθηκαν, κατόπιν συνεργασίας του Νιούπορτ Σκιάθος Κλαμπ και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος», με στόχο να ενδυναμωθούν οι δεσμοί γνωριμίας και επικοινωνίας.

Τα τοπικά παραδοσιακά εδέσματα θα παρουσιάσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο Σκιαθίτης σεφ Αποστόλης Τσολοβίκος, ο οποίος θα παρασκευάσει αγαπημένες γαστρονομικές δημιουργίες του νησιού. Το παραδοσιακό μενού περιλαμβάνει ούζο και πλακόπιτα με φέτα και ελιές, κοκκινιστό χταπόδι με συνοδευτικά φάβα, ταραμοσαλάτα και σαλάτα, αστακό με πατάτες και κολοκυθάκια και αμυγδαλωτό, τα οποία θα γευτούν τόσο οι ομογενείς, όσο και οι Αμερικάνοι που ζουν στη συγκεκριμένη περιοχή.

«Προτείναμε τη συμμετοχή του σεφ Αποστόλη Τσολοβίκου στην εκδήλωση, μετά από το αίτημα που μας απηύθυνε το Νιούπορτ Σκιάθος Κλαμπ» υπογραμμίζει ο Θοδωρής Τζούμας, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Σκιάθος», μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, για να προσθέσει ότι «οι γεύσεις και η παραδοσιακή γαστρονομία ενώνουν τις δύο περιοχές». Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Νιούπορτ, που βρίσκεται στο Λονγκ Αϊλαντ της Αμερικής, και είναι αδελφοποιημένος με το δήμο Σκιάθου από το 1996, με πρωτοβουλία του δήμου Σκιάθου.

Μετά τις κοινές εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν οι δύο δήμοι, σε απευθείας σύνδεση μέσω skype, συνεχίζεται η προσπάθεια προσέγγισης των δύο περιοχών, που έχουν ως κοινό στοιχείο τη Σκιάθο.

Δεκάδες Σκιαθίτες μετανάστευσαν, σημειωτέον, στην Αμερική και ειδικότερα στη συγκεκριμένη περιοχή, ήδη από τη δεκαετία του 1850.

Οι στενοί δεσμοί μεταξύ των Σκιαθιτών του Newport και της πατρίδας τους είχαν ως αποτέλεσμα την αδελφοποίησή των δύο πόλεων, μετά από πρόταση του δήμου Σκιάθου το 1996 προς το δήμο του Newport, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόταση.

Με σκοπό τη σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των δύο πόλεων ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» ανέπτυξε συνεργασία με την Επιτροπή Αδελφοποιήσεων του δήμου του Newport, με συνδετικό κρίκο τη Μαρία Κανταράκια, Σκιαθίτισσα γεννημένη στο Newport, η οποία έχει εγκατασταθεί από χρόνια στη Σκιάθο.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη συνεργασία, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Σκιάθος» δημιούργησε σελίδα στο facebook με τίτλο «Newport – Skiathos sister cities», η οποία μετρά ήδη πάνω από 250 φίλους. «Σκοπός μας η ύπαρξη ενός κοινού διαδικτυακού τόπου, που θα φέρει πιο κοντά τις αδελφοποιημένες πόλεις μέσα από ανακοινώσεις, αναρτήσεις φωτογραφιών και αρχείων της ιστορίας και της επικαιρότητας των νέα των δύο πόλεων» υπογραμμίζει ο κ. Τζούμας.

Στους στόχους του Συλλόγου «Σκιάθος» είναι η διοργάνωση ανάλογης εκδήλωσης με τοπικές γεύσεις και προσκεκλημένους από το Νιούπορτ, στη Σκιάθο, ενώ στο μεταξύ, έχουν επισκεφτεί το νησί η Chrissy Logothets, πρόεδρος του «Newport-Skiathos Club» και η Colleen McGrath, υπεύθυνη του τουριστικού τομέα του δήμου του Newport, στο πλαίσιο των δεσμών που συνδέουν τις δύο περιοχές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου