ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σε ιδιώτη το αεροδρόμιο Σκιάθου

σε-ιδιώτη-το-αεροδρόμιο-σκιάθου-189808

Υπογράφηκαν συμβάσεις παραχώρησης για 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Δόθηκε το πράσινο φως για την παραχώρηση δεκατεσσάρων αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται το αεροδρόμιο της Σκιάθου. Η Fraport AG με τον Ομιλο Κοπελούζου, υπέγραψε με το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε (ΤΑΙΠΕΔ) τις συμβάσεις παραχώρησης για τη λειτουργία, τη διαχείριση, την ανάπτυξη και τη συντήρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας μεταξύ των οποίων και το αεροδρόμιο της Σκιάθου για 40 χρόνια. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίηση που υπογράφει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η ανάληψη της λειτουργίας των αεροδρομίων επίκειται για το φθινόπωρο του 2016, με την ταυτόχρονη προκαταβολή του τιμήματος παραχώρησης ύψους 1.234.000.000 ευρώ από την κοινοπραξία.

Η είδηση έγινε δεκτή με πολύ θετικά σχόλια από επαγγελματίες της Σκιάθου, οι οποίοι εκτιμούν ότι η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου του νησιού, θα συμβάλει αποφασιστικά στην περαιτέρω αναβάθμισή του.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του τουριστικού πράκτορα Αλέκου Ευσταθίου «είναι σημαντικό βήμα η παραχώρηση του αεροδρομίου της Σκιάθου σε ιδιώτη». Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο ίδιος επιχειρηματίας ανέφερε ότι «είμαστε ευτυχείς που οριστικοποιείται αυτή η συμφωνία, διότι το κράτος αδυνατεί πλέον να καλύψει τις ανάγκες των αεροδρομίων».

Εκφράζοντας την άποψη δεκάδων επιχειρηματιών, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων, ο ίδιος επαγγελματίας υπογραμμίζει ότι «πρέπει να περάσουν σε χέρια ιδιωτών τα αεροδρόμια, όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να αναβαθμιστεί η λειτουργία τους και να εκλείψει η εικόνα εγκατάλειψης, οι ατέλειωτες ουρές και δεκάδες ακόμη προβλήματα. Πρέπει να δημιουργηθούν κίνητρα για την αναβάθμισή τους, αλλά να ελέγχονται παράλληλα από το κράτος».

Σύμφωνα με τη θέση που διατυπώνει ο κ. Ευσταθίου «θα βελτιωθεί το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας μέσω της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων και εκτιμούμε ότι δουλεύουμε με καλύτερους όρους, όταν διαθέτουμε πύλες εισόδου, οι οποίες είναι σύγχρονες και λειτουργούν σωστά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου