ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εκκληση για τήρηση του κανονισμού από το Δήμο Αλοννήσου

εκκληση-για-τήρηση-του-κανονισμού-από-192864

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά

Έκκληση προς τους δημότες να τηρείται απαρέγκλιτα ο κανονισμός καθαριότητας προκειμένου να μην επιβάλλονται πρόστιμα απευθύνεται από το Δήμο Αλοννήσου.

Τα πρόστιμα που προβλέπονται για διάφορες παραβάσεις κυμαίνονται από 200 ως 1500 ευρώ σε όσους δεν συμμορφώνονται.

Τα πρόστιμα που έχουν συμπεριληφθεί στον κανονισμό είναι κλιμακωτά και ανάλογα με τις παραβάσεις . Ειδικά για προϊόντα κηπευτικών εργασιών όπως, φύλλα ξερά, άνθη, υπόλοιπα καθαρισμού κήπων, γκαζόν κ.τ.λ. πρέπει να αποδομούνται ή με κλαδοτεμαχιστή ενταφιασμού ή καύση όταν επιτρέπεται (από Οκτώβριο μέχρι Μάϊο) στους χώρους παραγωγής τους (αγροτεμάχια, κήπους κ.τ.λ.) με ευθύνη του δημότη. Απαγορεύεται όμως η απόρριψη επί του πεζοδρομίου χύμα. Σε βάρος των παραβατών της διάταξης αυτής ο δήμος επιβάλλει , ανάλογα με τον όγκο των απορριμμάτων, πρόστιμο ύψους 200 ευρώ που διπλασιάζεται σε περίπτωση υποτροπής.

Πρόστιμα εξάλλου ύψους 300 ευρώ επιβάλλονται για ρίψη μπαζών ενώ για λόγους που σχετίζονται με την αισθητική των κατοικημένων περιοχών του Δήμου και τη δημόσια υγεία δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση σκουπιδιών έξω από τους κάδους εφόσον υπάρχει διαθέσιμος χώρος. Για όσους συλλαμβάνονται να παραβαίνουν τη διάταξη αυτή ο Δήμος επιβάλλει πρόστιμο ύψους 200 ευρώ. Εξάλλου απαγορεύεται η παροχέτευση στους δρόμους των οικισμών λυμάτων από πλυντήρια, βόθρους. Η πλύση ρυπογόνων αντικειμένων με σαπούνι και απορρυπαντικό. Απαγορεύεται επίσης το πλύσιμο των αυτοκινήτων στους δρόμους με το πρόστιμο να έχει καθοριστεί στα 300 ευρώ

Τέλος απαγορεύεται η απόρριψη μπαζών και σκουπιδιών καθώς και πάσης φύσεως παλαιών και άχρηστων αντικειμένων πλησίον δημοτικών και αγροτικών δρόμων καθώς επίσης η απόρριψη μπαζών, σκουπιδιών και αντικειμένων μέσα σε παλαιά πηγάδια, ρέματα και κοίτες χειμάρρων . Οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο ύψους 1500 ευρώ το οποίο σε περίπτωση υποτροπής διπλασιάζεται.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου