ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Παράταση κατάστασης εκτάκτου ανάγκης

παράταση-κατάστασης-εκτάκτου-ανάγκη-197763

Προφορική διαβεβαίωση για ικανοποίηση του αιτήματος που υπέβαλε ο δήμος Σκοπέλου

Κατεπείγον αίτημα για τρίμηνη παράταση της κήρυξης του νησιού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης υπέβαλε ο δήμος Σκοπέλου, παίρνοντας την προφορική διαβεβαίωση ότι θα ικανοποιηθεί άμεσα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης με τον υπουργό εσωτερικών κ. Κουρουμπλή και τον αρμόδιο γραμματέα πολιτικής προστασίας, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχιστεί επί τρεις επιπλέον μήνες η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο νησί.

Η αρχική απόφαση είχε ληφθεί από την κυβέρνηση μετά τη θεομηνία της 23ης Σεπτεμβρίου που προκάλεσε βαθιές πληγές στο νησί, με διάρκεια τριών μηνών. Σήμερα, τρεις μήνες μετά και ενώ λήγει στις 23 Δεκεμβρίου η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αιρετοί, φορείς και κάτοικοι της Σκοπέλου καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να σταθούν στα πόδια τους, προσβλέποντας στην αρωγή της πολιτείας.

Στο μεταξύ, η παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης για τρεις επιπλέον μήνες είναι αναγκαία «προκειμένου να προωθηθούν μελέτες και έργα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος» όπως επεσήμανε ο κ. Βασιλούδης, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Παράλληλα ο δήμαρχος του νησιού υπογράμμισε ότι αποφεύγονται, με αυτό τον τρόπο, οι χρονοβόρες διαδικασίες, που συνεπάγονται καθυστέρηση στην αποκατάσταση των ζημιών και την υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής, τα οποία σε άλλη περίπτωση θα ήταν εγκλωβισμένα σε ένα κυκεώνα καθυστερήσεων.

Το αίτημα για παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης υποβλήθηκε πριν από ένα περίπου μήνα από το δήμο Σκοπέλου και θεωρείται πολύ σημαντική η προφορική άνωθεν δέσμευση.

Επαγγελματίες και κάτοικοι του νησιού αγωνιούν για το μέλλον, βλέποντας τον καιρό να περνάει και δυναμώνουν τα αιτήματα για συνδρομή της πολιτείας, προκειμένου να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό οι ζημιές που προκλήθηκαν από τη φθινοπωρινή θεομηνία, που σάρωσε τα πάντα στο διάβα της.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου