ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Το «Mamma mia» στηρίζει Σκόπελο

το-mamma-mia-στηρίζει-σκόπελο-203258

Συγκεντρώθηκαν 18.923 ευρώ με πρωτοβουλία του Ναυτικού Ομίλου, τη συνδρομή των παραγωγών της ταινίας και πολλών φίλων του νησιού

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των φίλων της Σκοπέλου στο κάλεσμα του Ναυτικού Ομίλου του νησιού μέσω της καμπάνιας Skopelos Needs U στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για βοήθεια προς τους πληγέντες της μεγάλης καταστροφής του Σεπτεμβρίου. Φίλοι του ομίλου και τηςΣκοπέλου, Ελληνες και ξένοι, οι παραγωγοί του mamma mia και πλήθος ανώνυμων και επώνυμων υποστηρικτών του νησιού, συνέβαλαν ώστε να συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα το ποσό των 18.923,78 ευρώ.

Οι δωροεπιταγές συσκευών δόθηκαν χθες σε πληγέντες της θεομηνίας που έπληξε το νησί, ενώ παράλληλα η καμπάνια του Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού και Κολυμβητικού Ομίλου Σκοπέλου θα συνεχιστεί μέχρι τα Χριστούγεννα με στόχο να συγκεντρωθούν επιπλέον 11.076,22 ευρώ προκειμένου να δοθούν στις επιχειρήσεις, που υπέστησαν ανυπολόγιστες ζημιές, συμβάλλοντας, με αυτό τον τρόπο, στην ανακούφισή τους.

Οι δικαιούχοι επιλέχθηκαν σύμφωνα με τη λίστα των πληγέντων για οικοσκευές, όπως διαμορφώθηκε από το Δήμο Σκοπέλου και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πρώτη κατοικία.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον καθένα από τους δικαιούχους, από τα μέλη του Ναυτικού Ομίλου, καταγράφηκαν οι ανάγκες που θα μπορούσε να καλύψει ο Ομιλος με τα πρώτα 10.000 ευρώ, όπως είχε ορίσει από την αρχή της καμπάνιας εξεύρεσης πόρων. Στη συνέχεια ζητήθηκαν προσφορές από όλα τα καταστήματα οικοσκευών της Σκοπέλου, προκειμένου να υποστηριχθούν οι τοπικές επιχειρήσεις και επιλέχτηκε η πιο συμφέρουσα.

Περισσότερες από 25 οικοσκευές (πλυντήρια, ψυγεία, κουζίνες κλπ) θα αγοραστούν συνολικά προκειμένου να ανακουφίσουν, έστω και λίγο, όσους έπαθαν μεγάλες ζημιές μετά την ισχυρή βροχόπτωση.

Η ιδιωτική πρωτοβουλία μεγαλουργεί μια ακόμη φορά, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι παρακάμπτει τους «σκοπέλους» της γραφειοκρατίας που καθυστερούν την κρατική βοήθεια. Το έμψυχο δυναμικό του νησιού, φορείς και κάτοικοι, ένωσαν τις δυνάμεις τους, με στόχο να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη.

Τρεις μήνες μετά τη θεομηνία που έπληξε το νησί ανοίγοντας βαθιές πληγές, το έμψυχο δυναμικό της Σκοπέλου και στην προκειμένη περίπτωση τα μέλη του ΝΙΚΟΣ, κινητοποιήθηκαν με ιδιαίτερη αισιοδοξία, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τη στήριξη δεκάδων ανθρώπων, οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με την απόλυτη καταστροφή των κόπων μιας ζωής. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Σκοπέλου καθώς και τα μέλη του, ευελπιστούν ότι η συμβολική αυτή κίνηση θα αποτελέσει την απαρχή για ακόμη περισσότερες συναφείς προσπάθειες. Η ευχή που διατυπώνεται είναι να ακολουθήσουν και άλλες καμπάνιες που έχουν ξεκινήσει για το νησί καθώς και η κρατική αποζημίωση, «που ευελπιστούμε να προσφέρει ουσιαστική ανακούφιση σε όσους έπαθαν μεγάλες καταστροφές» όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου