ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αναζητούν πόρους για προβολή της Σκοπέλου

αναζητούν-πόρους-για-προβολή-της-σκοπ-204238

Η Επιτροπή Τουρισμού του νησιού διερευνά τρόπους για ενίσχυση της προσπάθειας

Στην κατεύθυνση της αναζήτησης οικονομικής ενίσχυσης από ιδιώτες στρέφεται ο σχεδιασμός της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της Σκοπέλου, λόγω του εξαιρετικά χαμηλού ποσού που είναι σε θέση να διαθέσει ο δήμος, εξαιτίας των τεράστιων προβλημάτων που δημιούργησε η θεομηνία της 22ας Σεπτεμβρίου, και το οποίο ανέρχεται στο ένα τρίτο του αρχικού προϋπολογισμού.

Κατά συνέπεια είναι πρακτικά αδύνατη η υλοποίηση του αρχικού σχεδιασμού δράσης, με αποτέλεσμα να αναζητούνται λύσεις, προκειμένου να εξασφαλιστούν χορηγίες από δεκάδες φίλους του νησιού, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να συνδράμουν την προσπάθεια προβολής της Σκοπέλου.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, Γεράσιμος Περδικάρης, ανέφερε ότι ο αρχικός προϋπολογισμός του σχεδίου δράσης ανέρχονταν σε 60.000 ευρώ αλλά υπό τις τρέχουσες συνθήκες, ο δήμος Σκοπέλου μπορεί να διαθέσει, τουλάχιστον προς το παρόν, 22.000 ευρώ. Η τουριστική προβολή του νησιού αποτελεί σημαντική προτεραιότητα και για αυτό το λόγο, θα αναζητηθούν οι τρόποι που θα επιτρέψουν την υλοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί, με τη συνδρομή ιδιωτών και εθελοντών.

Οι υπεύθυνοι της επιτροπής προσβλέπουν στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της υπουργού τουρισμού κ. Κουντουρά για ενίσχυση της προσπάθειας προβολής της Σκοπέλου, ενώ στο μεταξύ, δίνεται έμφαση στον εθελοντισμό. «Η πρώτη προτεραιότητά μας είναι η εκτύπωση φυλλαδίου, προκειμένου να αποστέλλεται στις εκθέσεις του εξωτερικού και παράλληλα η βελτίωση του site του δήμου Σκοπέλου με τη συνδρομή ιδιωτών, οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο» όπως υπογράμμισε ο κ. Περδικάρης, ο οποίος πρόσθεσε ότι «έχουμε απευθύνει κάλεσμα ως Επιτροπή σε όσους επιθυμούν, να συνδράμουν εθελοντικά τις προσπάθειες που καταβάλλονται».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου