ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προσπάθειες για σύνδεση με Θεσσαλονίκη

προσπάθειες-για-σύνδεση-με-θεσσαλονί-212743

Η Ενωση Ξενοδόχων Σκιάθου προωθεί το άνοιγμα αεροπορικού δίαυλου επικοινωνίας με τη Βόρεια Ελλάδα

Στην κατεύθυνση της δημιουργίας αεροπορικής σύνδεσης με τη Θεσσαλονίκη προσανατολίζονται οι προσπάθειες της Ενωσης Ξενοδόχων της Σκιάθου, προκειμένου να καλυφθεί ένα σημαντικό κενό και για τα τρία νησιά. Η συμμετοχή της Ενωσης στη διεθνή έκθεση Φιλοξένια, εξελίχθηκε παράλληλα με τις διερευνητικές επαφές του προέδρου των ξενοδόχων της Σκιάθου, Θωμά Κουκουλάκη με αεροπορική εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται σε τουριστικά νησιά όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Κρήτη και η Κέρκυρα, προκειμένου να ενταχθεί και το νησί του Παπαδιαμάντη, μεταξύ των προορισμών.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η Σκιάθος και τα νησιά των Βορείων Σποράδων στο σύνολό τους, υπήρξαν ανέκαθεν δημοφιλής προορισμός για τους Θεσσαλονικείς και τους επισκέπτες από τη Βόρεια Ελλάδα. H διακοπή της απευθείας ακτοπλοϊκής σύνδεσης, αποτελεί, κατά συνέπεια, πλήγμα όπως αναφέρουν επαγγελματίες των νησιών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης, πραγματοποίησε συνάντηση με τουριστικά γραφεία αλλά και δημόσιους φορείς με σκοπό την προώθηση της Σκιάθου στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και στο σύνολο των Βαλκανικών χωρών.

«Είμαστε σε επικοινωνία με αεροπορική εταιρεία που έχει βάση στη Θεσσαλονίκη και διερευνούμε την προοπτική να θέσουν και τη Σκιάθο στο πρόγραμμά τους οι αρμόδιοι» ανέφερε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Παράλληλα υπάρχει επικοινωνία με την αεροπορική εταιρεία που πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις από την Ιταλία στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, με στόχο να προωθηθεί το νησί στην Μπολόνια, στο πλαίσιο της απευθείας πτήσης που προγραμματίζεται στη διάρκεια της σεζόν. «Λόγω του ότι έχουμε επαφές με τις συγκεκριμένες αεροπορικές εταιρείες, θα διοργανώσουμε event στην Μπολόνια, προκειμένου να παρουσιαστεί η Σκιάθος σε δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες» όπως επεσήμανε ο κ. Κουκουλάκης.

Στο μεταξύ, σε συνεργασία με την MTC Group, οι ξενοδόχοι της Σκιάθου καταρτίζουν το πρόγραμμα φιλοξενίας δημοσιογράφων από διάφορες χώρες του εξωτερικού. Σημαντικό αβαντάζ αποτελεί, ταυτόχρονα, η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τον ΕΟΤ, θέτοντας τη Σκιάθο στο πρόγραμμα φιλοξενίας δημοσιογραφικών αποστολών.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της έκθεσης Φιλοξένια, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με φορείς από τις Ενώσεις Ξενοδόχων Σκοπέλου και Μαγνησίας και συζήτηση για μεταξύ τους συνεργασία, καθώς και με τον Κώστα Σκαγιά, αντιπρόσωπο της τουριστικής προβολής του δήμου Μυκόνου, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών για τρόπους καλύτερης προβολής της Σκιάθου.

Τα μέλη της Ενωσης Ξενοδόχων της Σκιάθου καταβάλλουν προσπάθειες προκειμένου να αναπτυχθούν σημαντικές δράσεις συνεργασίας, βασιζόμενοι σε ίδιους πόρους και τις δικές τους δυνάμεις, προς όφελος του νησιού και των Βορείων Σποράδων γενικότερα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου