ΠΟΛΟ

Επεφύλαξαν αποθεωτική υποδοχή στον Βλάχο και τα «παιδιά» του

επεφύλαξαν-αποθεωτική-υποδοχή-στον-β-877142

Την αποθεωτική υποδοχή, που της άρμοζε για τη νέα τεράστια διάκρισή της, γνώρισε κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας, χθες Δευτέρα το απόγευμα, η αποστολή της χάλκινης παγκόσμιας πρωταθλήτριας Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των ανδρών.

Με τα μετάλλια στο στήθος, τα «παιδιά» του Βολιώτη ομοσπονδιακού τεχνικού Θοδωρή Βλάχου, που μας έκαναν για άλλη μια φορά περήφανους με την κατάκτηση του μεταλλίου στο 19ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης -μόλις 11 μήνες μετά το ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο-, αποθεώθηκαν, καθώς έγιναν δεκτά με χειροκροτήματα, συνθήματα και ανθοδέσμες, από τους φιλάθλους, τους συγγενείς και φίλους τους και φυσικά τους εκπροσώπους της Πολιτείας και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

Στην αποστολή μετείχαν οι αθλητές: Μάνος Ζερδεβάς, Παναγιώτης Τζωρτζάτος (τερματοφύλακες), Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Γιώργος Δερβίσης, Γιάννης Φουντούλης, Ντίνος Γενηδουνιάς, Κώστας Γούβης, Κώστας Κάκαρης, Στάθης Καλογερόπουλος, Δημήτρης Νικολαΐδης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Δημήτρης Σκουμπάκης, Άγγελος Βλαχόπουλος.

Βλάχος: «Μας σέβονται, αλλά…»

Λίγο μετά την άφιξή του στην Ελλάδα, ο Βολιώτης ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος δήλωσε πως οι αντίπαλοι σέβονται το Εθνικό μας συγκρότημα, αλλά θα πρέπει κάθε προσπάθεια να ξεκινά από το μηδέν. Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Η αλήθεια είναι ότι μας σέβονται, πλέον, όλοι και μας υπολογίζουν. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι σε κάθε διοργάνωση δεν πρέπει να ξεκινάμε από το μηδέν και να δίνουμε τα διαπιστευτήριά μας ξανά και ξανά για να φτάσουμε ψηλά, όπως αυτή στο Παγκόσμιο. Να είμαστε συγκεντρωμένοι και μαχητικοί. Είναι σημαντικό για τον ελληνικό αθλητισμό που ανεβήκαμε και πάλι στο παγκόσμιο βάθρο, για τους αθλητές, για μας τους προπονητές, για το σταφ. Τώρα, εν όψει Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, θα υπάρξουν κι άλλες αλλαγές, αφού οι Ζερδεβάς και Φουντούλης θα πάνε για επέμβαση στους τραυματισμούς τους. Θα μπουν κι άλλα νέα παιδιά στην ομάδα. Πάντα, όμως, έχουμε στόχους υψηλούς σε μια μεγάλη διοργάνωση, αλλά και πάντα κάνουμε δοκιμές και να βγάζουμε συμπεράσματα, αφού είναι η πρώτη χρονιά του νέου Ολυμπιακού κύκλου».

Εκ των πρωταγωνιστών μίλησαν οι:

Παναγιώτης Τζωρτζάτος: «Αυτή η επιτυχία, εύχομαι να είναι η απαρχή των πολλών επόμενων διακρίσεων του νέου Ολυμπιακού κύκλου. Είχαμε πει από την αρχή με τον Μάνο (σ.σ. Ζερδεβά), αλλά και με τα υπόλοιπα παιδιά ότι θα στηρίζει ο ένας τον άλλον και θα είμαστε δεμένοι σαν οικογένεια. Αυτό κάναμε και γι’ αυτό πετύχαμε».

Αγγελος Βλαχόπουλος: «Είναι τόσο ωραίο συναίσθημα να βλέπεις τόσο κόσμο να χαίρεται με την επιτυχία μας. Αυτό είναι το σημαντικότερο που έχουμε καταφέρει. Αξίζαμε αυτό το μετάλλιο και αν ήμασταν λίγο καλύτεροι στις λεπτομέρειες στον ημιτελικό με Ιταλία θα διεκδικούσαμε και χρυσό. Υπάρχει όμως και συνέχεια και θέλουμε να βρεθούμε στην κορυφή».

Ντίνος Γενηδουνιάς: «Είμαστε χαρούμενοι που κάναμε και πάλι υπερήφανους τους Έλληνες απανταχού. Μπορούσαμε και ψηλότερα, αλλά αυτή η ομάδα έχει πολύ μέλλον και με όρεξη και ταλέντο θα φτάσουμε και στην κορυφή».

Ο Θ. Βλάχος με την κόρη του, που τον περίμενε καρτερικά στο αεροδρόμιο

Μαυρωτάς: «Η Ελλάδα έχει πανάξιο προπονητή»

Ο γ.γ. Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς έπλεξε το εγκώμιο του Βολιώτη Θ. Βλάχου τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Το ελληνικό πόλο βρίσκεται σε μια ανοδική τροχιά τα τελευταία χρόνια. Ειδικά αυτή η ομάδα αποτελεί πρότυπο με τον τρόπο που λειτουργεί. Βασίζεται σε ένα κράμα εμπειρίας παλαιότερων παικτών και ενθουσιασμού νεότερων, καθότι οι υποδομές του αθλήματος βγάζουν συνέχεια νέα ταλέντα. Διαθέτει, όμως και πάθος και ψυχή, κάτι που απέδειξε ειδικά στον τελευταίο αγώνα όπου έπαιξε λαβωμένη, ενώ έχει κι έναν πανάξιο προπονητή, ο οποίος ξέρει να χειρίζεται τις καταστάσεις. Υπάρχουν προοπτικές και για τη συνέχεια. Η Πολιτεία είναι κοντά στις Εθνικές ομάδες και θα συνεχίσει να στηρίζει».

Παγκόσμιοι πρωταθλητές οι Ισπανοί

Στην κορυφή της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης βρέθηκε η Εθνική Ισπανίας, η οποία επιβλήθηκε με 15-14 της Ιταλίας στα πέναλτι, στον μεγάλο τελικό του 19ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Βουδαπέστη και πήρε τα σκήπτρα, αλλά και τη ρεβάνς για την απώλεια του τίτλου από τη «Settebellο» το 2019 στην Γκουαντσού.

Ηταν ένα συγκλονιστικό ματς το οποίο ολοκληρώθηκε ισόπαλο 9-9 στην κανονική του διάρκεια, με τους Ιταλούς να επιστρέφουν, παρότι είχαν βρεθεί πίσω και με 9-6. Οι δύο ομάδες σκόραραν σχεδόν σε κάθε πέναλτι, στην ψυχοφθόρα διαδικασία και τελικά οι Ίβηρες κατέκτησαν το πολυπόθητο χρυσό, για πρώτη φορά μετά το 2001, με τη σωτήρια επέμβαση του Λόριο, που είχε μπει αλλαγή στη μέση της διαδικασίας των πέναλτι.

Διαιτητής του μεγάλου τελικού ήταν ο Έλληνας Γιώργος Σταυρίδης, μαζί με τον Μπόρις Μαργκέτα.

ΙΤΑΛΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ 15-14 (9-9 κ.δ, 5-6 πέναλτι)

Οκτάλεπτα: 3-3, 0-3, 3-2, 3-1.

  • MVP της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Ισπανός Φελίπε Περόνε και ο συμπατριώτης του Ουνάι Αγκίρε κορυφαίος τερματοφύλακας, ενώ ο Αμερικανός Μπόουεν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου