ΠΟΛΟ

Χάνεται το Παγκόσμιο Νέων Ανδρών από τον Βόλο;

χάνεται-το-παγκόσμιο-νέων-ανδρών-από-τ-675743

Τη μία από τις δύο μεγάλες διοργανώσεις υδατοσφαίρισης που επρόκειτο να φιλοξενήσει ο Βόλος το καλοκαίρι του 2019 φαίνεται πως χάνει, καθώς το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων Ανδρών οδεύει προς Άπω Ανατολή και συγκεκριμένα… προς Κουβέιτ.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Η πόλη του Βόλου είχε πάρει τις διαβεβαιώσεις ότι θα φιλοξενούσε τόσο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων ανδρών (γεννηθέντες το 1999) όσο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νεανίδων (γεννηθείσες το 2002), τα οποία θα γίνουν στα μέσα Αυγούστου (17-25) και στις αρχές Σεπτέμβρη (1-8) αντίστοιχα, με διαφορά μίας εβδομάδας.

Με όπλο την τεχνογνωσία, τη σκληρή δουλειά για την επιτυχία των εκάστοτε διοργανώσεων που αναλαμβάνει, τον ενθουσιασμό και το μεράκι όλων όσοι εργάζονται γι’ αυτές, ο Βόλος έχει αποδείξει πως μπορεί να βρίσκεται ανάμεσα στις πόλεις, που φιλοξενούν σπουδαία αθλητικά δρώμενα.

Τρανή απόδειξη η διοργάνωση κορυφαίων παγκόσμιων, ευρωπαϊκών αλλά και πανελληνίων πρωταθλημάτων στον χώρο του υγρού στίβου, αρχής γενομένης από την προηγούμενη δεκαετία. Δεδομένο είναι και το οικονομικό όφελος για την πόλη, που σε περιόδους συγκέντρωσης πολλών εκατοντάδων ανθρώπων ανά τον κόσμο κινείται δυναμικά, όσον αφορά στις επιχειρήσεις τουρισμού, εστίασης αλλά και εμπορίου, πλεονεκτήματα που παράλληλα φέρνουν νέους επισκέπτες στον Βόλο.

Παράλληλα, ο Βόλος βγάζει πάντοτε, όσες φορές κι αν του ζητηθεί, τους ανθρώπους της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας… ασπροπρόσωπους, με εξίσου σημαντική και την αγάπη των Ευρωπαίων αξιωματούχων προς την πόλη, που δεν χάνουν ευκαιρία να την επισκεφτούν, όποτε ανατίθεται κορυφαία διοργάνωση, με τη συμβολή και επιρροή σαφώς και του προέδρου της ΚΟΕ και αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Δημήτρη Διαθεσόπουλου.

Στην περίπτωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νεανίδων, η διοργάνωση είναι ενταγμένη στο επίσημο καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου (LEN) και επίσημα θα λάβει χώρα το διάστημα 1-8 Σεπτεμβρίου στον Βόλο, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Ωστόσο, όσον αφορά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων Ανδρών, στο οποίο το 2019 θα συμμετέχουν 24 αντί 16 ομάδων, σε πρόσφατη συνεδρίαση του συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (Fina), πολλές ψήφοι πήγαν… στο Κουβέιτ, που εκδήλωσε την πρόθεση να συνεισφέρει οικονομικά, καλύπτοντας ολοκληρωτικά τη διαμονή και τη διατροφή όλων των αθλητών και των συνοδών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνολικός προϋπολογισμός, που παρουσίασε η ασιατική χώρα για τη διοργάνωση αγγίζει το ποσό-μαμούθ των 500.000 ευρώ. Έτσι, τα μέλη του συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας -πολλά από τα οποία προέρχονται από όμορες ασιατικές χώρες- δεν δίστασαν να εμπιστευτούν την υποψηφιότητα του Κουβέιτ, χώρα στην οποία φαίνεται να καταλήγει η διοργάνωση.

Η επίσημη ανάληψη του Παγκόσμιου πρωταθλήματος Νέων Ανδρών θα ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, αν και οι ιθύνοντες… ελπίζουν ακόμα πως ο Βόλος δεν έχει βγει οριστικά από τον χάρτη διεκδίκησης και διοργάνωσής της. Υπενθυμίζεται, πως το 2015 το Μεξικό είχε κληθεί να διοργανώσει το 11ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών, διοργάνωση που είχε επιστρέψει στη Fina, μόλις ένα μήνα πριν την πραγματοποίησή της.

Η Ελλάδα, τότε, ανέλαβε να βγάλει τα… κάστανα από τη φωτιά, με τον Βόλο να επιστρατεύεται επί τροχάδην, να προετοιμάζεται σε διάστημα μόλις είκοσι ημερών και να πραγματοποιεί μία από τις καλύτερες διοργανώσεις, όπως τόνισαν οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδίας ανά τον κόσμο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου