ΠΟΛΟ

Eκκίνηση από την Πάτρα

eκκίνηση-από-την-πάτρα-694943

Πρεμιέρα κάνει το Σαββατοκύριακο (8-9 Δεκεμβρίου) το πρωτάθλημα της Α2 πόλο ανδρών, με μοναδικό εκπρόσωπο φέτος τον ανανεωμένο ΟΥΚ Βόλου, που συμμετέχει στον Β’ Ομιλο.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Η ομάδα του Βόλου, μετά τις διοικητικές εξελίξεις του προηγούμενου διαστήματος και λίγες ημέρες μετά τις εκλογές που ανέδειξαν το νέο Δ.Σ του συλλόγου, εγκαινιάζει επίσημα τη συμμετοχή της στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, αρχής γενομένης από το κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός» της Πάτρας, που φιλοξενείται αύριο από τη ΝΕ Πατρών, για την 1η αγωνιστική του Β’ Ομίλου και την Α’ φάση (9/12, 1μ.μ.).

Με βασικό στόχο την παραμονή στην δύσκολη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία ο ΟΥΚ Βόλου ξεκινά το ταξίδι στο πρωτάθλημα ως νεοφώτιστος, αφού την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Το σύνολο του Γιώργου Ντόνα μπορεί να έχασε την άνοδο αγωνιστικά, ωστόσο λόγω αδυναμίας άλλων συλλόγων είχε το δικαίωμα να δηλώσει στην Α2, κάτι που έπραξε. Εξάλλου, ο ΟΥΚ ενισχύθηκε και όσον αφορά στα τμήματα υποδομής, που τη φετινή χρονιά αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός.

Το φετινό ρόστερ των Βολιωτών αποτελείται από τους εξής παίκτες:

Τερματοφύλακες: Θεοδόσης Βόντζος, Σωτήρης Ιωακείμ, Γιάννης Δίπλας, Γιάννης Μόσιος.
Αμυντικοί: Γιώργος Μαρινάγης, Λάμπρος Μακρής, Ιάσων Λέτσιος, Κώστας Πετρόπουλος.
Περιφερειακοί: Δημήτρης Χαμίτης, Σταμάτης Μολοχάδης, Ιάσων Μάρκου, Χρήστος Μαρινάγης, Χρήστος Κουφιδάκης, Βασίλης Βλιώρας, Μηνάς Νικηφορίδης, Γιώργος Ζακυνθινός, Λευτέρης Ανδρής, Μιχάλης Νικολέρης.
Φουνταριστοί: Γιώργος Στεργίου, Στέργιος Παπαβασιλείου, Αλέξανδρος Κολημήτρας.

Τον Β’ όμιλο, στον οποίο αγωνίζεται ο ΟΥΚ στελεχώνουν οι εξής ομάδες: Πανιώνιος, Άρης Θεσσαλονίκης, ΝΟ Λάρισας, ΝΟ Πατρών, Νηρέας Γέρακα, ΠΑΣ Φοίβος, ΟΥΚ Βόλου, ΝΕ Πατρών.

Όπως επεσήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο επανεκλεγείς πρόεδρος της ομάδας Τάσος Μαρινάγης: «Η ομάδα είναι υγιής και άπαντες προσαρμόζονται στις προσθήκες που έγιναν το καλοκαίρι. Ελπίζουμε να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες αυτής της χρονιάς, προσπαθούμε να κρατήσουμε τις ισορροπίες σε όλα τα επίπεδα. Όσον αφορά στην ανδρική ομάδα, η οποία αποτελείται στο 80% από το περσινό ρόστερ, με λίγες προσθήκες θα επιδιώξει την παραμονή στην κατηγορία, σ’ ένα φετινό πρωτάθλημα με ιδιαίτερα ανεβασμένο το επίπεδο».

Για το θετικό αποτέλεσμα

Οσον αφορά στο αυριανό παιχνίδι με την ενισχυμένη φέτος ΝΕ Πατρών εκτός αποστολής έμειναν οι Θεοδόσης Βόντζος, Μιχάλης Νικολέρης, Γιώργος Στεργίου, Σταμάτης Μοχολάδης, Αλέξανδρος Κολημήτρας, λόγω τραυματισμού ενώ ελλείψει των δύο εκ των τριών φουνταριστών της ομάδας, ο Γιώργος Ντόνα θα προσπαθήσει να βρει την κατάλληλη φόρμουλα που θα οδηγήσει τον ΟΥΚ στο θετικό αποτέλεσμα.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής για τον Β’ όμιλο:

Αύριο:

1μ.μ. ΝΕ Πατρών – ΟΥΚ Βόλου, κολ. Πεπανός (Πολυχρονόπουλος, Δασκαλοπούλου)

2μ.μ. Αρης -Πανιώνιος, κολ. Ποσειδώνιο (Αχλαδιώτης, Αντζουλάκης)

2:30μ.μ. ΝΟ Πατρών – ΝΟ Λάρισας, κολ. Πεπανός (Πολυχρονόπουλος, Βασιλείου Κ.)

4μ.μ. ΠΑΣ Φοίβος – Νηρέας Γέρακα, κολ. Εθνικό (Σπανούδης, Αγγελίδης)

Μετά τη διεξαγωγή των δύο γύρων της Α’ φάσης (12 Μαΐου 2019), οι 4 πρώτες ομάδες κάθε Ομίλου (σύνολο 8) θα συνεχίσουν για τις θέσεις ανόδου (1-8) και οι υπόλοιπες 8 για τις θέσεις καθόδου (9-16).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου