ΠΟΛΟ

Γυναίκες με ψυχή στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού!

γυναίκες-με-ψυχή-στα-ημιτελικά-του-ευρ-790920

Τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πήρε η Εθνική πόλο γυναικών!

Σε ένα σκληρό παιχνίδι που κρίθηκε στα πέναλτι, το ελληνικό σύνολο λύγισε τη Ρωσία με σκορ 11-10 (5-5 κ.δ), έχοντας κορυφαία παίκτρια την Νικόλ Ελευθεριάδου, με τρία τέρματα σε κρίσιμα σημεία. Εξαιρετική για τις Ρωσίδες ήταν η Προκοφίεβα, η οποία όμως δεν… ήταν αρκετή για να δώσει στην ομάδα της την πρόκριση.

Η Ρωσία ήταν αυτή που πήρε τα ηνία του σκορ, έξι λεπτά μετά το πρώτο σπριντ. Η Προκοφίεβα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Διαμαντοπούλου, με την Αβραμίδου να «απαντάει» με δοκάρι. Στα μέσα του δεύτερου οκταλέπτου η Ελευθερία Πλευρίτου ισοφάρισε, με την Αβραμίδου να βρίσκει δίχτυα σε επίθεση με παίκτρια παραπάνω για το 2-1.

Ελευθερία Πλευρίτου και Νικόλ Ελευθεριάδου έδωσαν προβάδισμα τριών γκολ στην Ελλάδα, όμως οι Ρωσίδες αντέδρασαν άμεσα.

Αρχικά, η Σιμάνοβα μείωσε και δύο γκολ της Προκοφίεβα έφεραν το ματς στα ίσα (4-4).

Με αρκετή δόση τύχης η Ιβάνοβα επανέφερε το προβάδισμα στα χέρια της Ρωσίας (5-4), με την Νικόλ Ελευθεριάδου να απαντάει με δύο σερί τέρματα για το 6-5.

Η μάχη «άναψε» στο φινάλε, με την ελληνική άμυνα να τα δίνει όλα. Δεν κατάφερε όμως να σταματήσει τη Γκορμπούνοβα, η οποία ισοφάρισε σε επίθεση με παίκτρια παραπάνω, στέλνοντας το ματς στα πέναλτι.

Πλευρίτου, Αβραμίδου, Τσουκαλά, Ελευθεριάδου και Ξενάκη ήταν αλάνθαστες στη διαδικασία των πέναλτι, με το δοκάρι της Σερζάντοβα, που εκτέλεσε δεύτερη για τις Ρωσίδες, να στέλνει την Ελλάδα στον ημιτελικό.

Τα οκτάλεπτα: 0-1, 2-0, 2-2, 2-3 (5-4 πεν)

Ελλάδα (Μορφέσης): Διαμαντοπούλου Χ., Τσουκαλά, Διαμαντοπούλου Β., Ελευθεριάδου 3, Πλευρίτου Μ., Αβραμίδου 1, Ασημάκη, Χυδηριώτη, Πάτρα, Πρωτόπαπα, Πλευρίτου Ε 2., Ξενάκη, Σταματοπούλου

Ρωσία (Γκαϊντούκοφ): Βερκογκλιάντοβα, Βακίτοβα, Προκοφίεβα 3, Καρίμοβα, Μπορίσοβα, Γκορμπούνοβα 1, Σερζάντοβα, Σιμάνοβιτς 1, Τιμοφέεβα, Κούρζινα, Ιβάνοβα, Ρίζκοβα, Καρνάουκ

Πηγή: sport-fm.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου