ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσιάζεται το νέο άλμπουμ του Βαγγέλη Στεφανόπουλου

παρουσιάζεται-το-νέο-άλμπουμ-του-βαγγ-888925

Τον συνθέτη και πιανίστα Βαγγέλη Στεφανόπουλου φιλοξενεί το Filippou Cafe Classique, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στις 9:30 το βράδυ.

Ο Βαγγέλης Στεφανόπουλος, χρησιμοποιώντας ακουστικά και ηλεκτρονικά μέσα αυτοσχεδιάζει μουσικά ποιήματα που αγγίζουν την καρδιά και ηρεμούν το μυαλό και μας παρουσιάζει το καινούριο του album του, με τίτλο Meditations.

Ο Βαγγέλης Στεφανόπουλος ξεχωρίζει για τη μουσικότητα και την υψηλή αισθητική του, όπως και για την ευχέρεια που κατέχει να ελίσσεται μέσα από πολλά διαφορετικά μουσικά ιδιώματα.

Παραθέτει την τεχνική και τον ήχο που απέκτησε από τις σπουδές του στο κλασικό πιάνο, καθώς και την εμπειρία και τις γνώσεις από την τριβή με πληθώρα στιλ που εκτείνονται από την τζαζ στην ποπ και από την αφρικάνική μουσική μέχρι την πειραματική ηλεκτρονική. Οι ήχοι από το συνθεσάιζερ και η ψηφιακή επεξεργασία του ήχου συνδυάζονται με τον ήχο του ακουστικού πιάνου και της ηλεκτρικής κιθάρας.

Οι προηγούμενες δουλειές του Στεφανόπουλου αναπτύσσονται από τρίο σε κουιντέτα μέχρι την προ τελευταία η οποία είναι ένα έργο για ορχήστρα εγχόρδων και τζαζ οκτέτο αποτελούμενη από ένα σύνολο είκοσι-τριών μουσικών. Στο “Meditations” ο πιανίστας παρεκκλίνει από αυτή την τροχιά και κάνει μια ηχογράφηση μόνος του προκειμένου να βρεθεί σε ένα πιο ελεύθερο και ανοιχτό μουσικό σύμπαν.

Το άλμπουμ αποτελείται από τέσσερις αυτοσχεδιασμούς και δύο συνθέσεις για πιάνο. Ο στόχος του είναι να περιγράψει με μουσικό τρόπο τη διαδικασία του διαλογισμού με ένα ποιητικό χαρακτήρα.

Το Meditations είναι μια μινιμαλιστική κατάθεση από έναν βιρτουόζο ο οποίος δεν προσπαθεί να εντυπωσιάσει αλλά να ευχαριστήσει και να εμψυχώσει. Η αύρα της συλλογής περιγράφεται εύλογα από το ρητό του Alan Watts στο εσώφυλλο του CD «Τα μάτια βλέπουν και τα αυτιά ακούν καθώς ο αέρας φυσάει και το νερό κυλάει».

To album κυκλοφορεί από το record label ΠΚ music και είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες, αλλά και στα δισκοπωλεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου