ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφιέρωμα στον συνθέτη Αλέκο Ξένο στο Πορφυρογένειο

αφιέρωμα-στον-συνθέτη-αλέκο-ξένο-στο-π-891824

Το Πορφυρογένειο Αγριάς παρουσιάζει απόψε, στις 17:30, ένα αφιέρωμα στον συνθέτη Αλέκο Ξένο, σπουδαίο άνθρωπο και καλλιτέχνη στα βιώματα του οποίου συμπυκνώνονται πολλά από τα ηρωικά αλλά και τα δεινά της Ελλάδας του 20ου αιώνα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στο α’ μέρος την προβολή ταινίας – ντοκιμαντέρ του Λευτέρη Ξανθόπουλου «Η Εποχή των Κενταύρων» την οποία παραχωρεί ευγενικά η χήρα του σκηνοθέτη και στη συνέχεια θα μιλήσουν για τον Αλέκο Ξένο τρεις διακεκριμένοι μουσικοί – μουσικολόγοι, μελετητές του έργου του, ο Δρ. Χρήστος Ηλ. Κολοβός, ο μαέστρος Βύρων Φιδετζής και ο Αλέξανδρος Χαρκιολάκης, με την κ. Αγγελική Νικολάου να κάνει την εισαγωγή στο ιστορικό πλαίσιο της ζωής του τιμώμενου συνθέτη.

Στο β’ μέρος θα ακολουθήσει το μουσικό κομμάτι του αφιερώματος με το Duo Vocialo, την Ιωάννα Βρακατσέλη, μέτζο-σοπράνο και τον Χρήστο Μαρίνο στο πιάνο.

Η προβολή της ταινίας και οι ομιλίες θα γίνουν στο θέατρο του Πορφυρογενείου, απ’ όπου, μετά από ένα σύντομο διάλειμμα με καφέ και αναψυκτικά, το κοινό θα μεταφερθεί στη βιβλιοθήκη για το μουσικό μέρος της βραδιάς.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η κ. Αλίκη Ξένου-Βενάρδου, κόρη του συνθέτη, δημοσιογράφος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου