ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα βιβλία των Ν. Κυριαζή και Μ. Οικονόμου παρουσιάζονται αύριο, στον Βόλο

τα-βιβλία-των-ν-κυριαζή-και-μ-οικονόμο-855698

Τα βιβλία των Νίκου Κυριαζή και Εμμανουήλ Μάριου Οικονόμου «Η Ναυμαχία» (εκδόσεις «Βιβλιοπωλείο της Εστίας») και «Η καθημερινή ζωή στην Αρχαία Αθήνα» (εκδόσεις Ενάλιος) θα παρουσιαστούν στον Βόλο, αύριο, Τρίτη 29 Νοεμβρίου, στις 19:00, στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (κτίριο πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο Βόλου – Γ. Καρτάλη – Κοραή).

Την εκδήλωση διοργανώνουν το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.) Μαγνησίας, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μαγνησίας, το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός» και το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (Κε.Βι.Μα.Συ.) σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Ενάλιος», «Εστία» και το βιβλιοπωλείο «Λιαναρίδη».

Τα βιβλία θα παρουσιάσουν οι Βίκυ Μαντζώρου – φιλόλογος, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μαγνησίας και Γιώτα Κούγιαλη – εκπαιδευτικός, συγγραφέας. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

«Η Ναυμαχία» είναι μυθιστόρημα, με κεντρικό πρόσωπο τον Νικομήδη, έναν από τους μεγάλους της γενιάς της Αθηναϊκής Δημοκρατίας και των Περσικών πολέμων. Διηγείται τη ζωή του από την Ολυμπιάδα του 524 π.Χ. μέχρι τη Σαλαμίνα και τον αγώνα ενός λαού για την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Στο βιβλίο «Η καθημερινή ζωή στην Αρχαία Αθήνα» οι συγγραφείς συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στην αρχαία Αθήνα, που αποτέλεσε κλασικό πρότυπο μιας ανεπτυγμένης δουλοκτητικής δημοκρατίας. Η ζωή των ανθρώπων, των εύπορων Αθηναίων πολιτών αλλά και των μετοίκων και των δούλων.

Ο Νίκος Κυριαζής είναι καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου Πειραιά. Ο Εμμανουήλ Μάριος Οικονόμου είναι επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου