ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πλούσιες δράσεις τον Ιούλιο στους αρχαιολογικούς χώρους

πλούσιες-δράσεις-τον-ιούλιο-στους-αρχ-877487

Πλούσιες δράσεις διοργανώνει τον τρέχοντα μήνα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα δράσης έχει ως εξής:

Την ερχόμενη Παρασκευή 8 Ιουλίου και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθούν στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης «Meta – Κίνηση» σε συνεργασία με τον Εικαστικό Σύλλογο Βόλου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Κατά τον μήνα Ιούλιο θα υλοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ιστορίες θεών και ηρώων» για παιδιά 8-10 ετών και τους συνοδούς τους. Στις αίθουσες του Μουσείου σε ένα παιχνίδι αναζήτησης οι συμμετέχοντες θα ψάξουν να βρουν θεούς, θεές και τον κατ’ εξοχήν ήρωα της αρχαιότητας. Θα παρατηρήσουν τα εκθέματα για να αναγνωρίσουν τις μορφές και τα σύμβολά τους και θα ακούσουν γνωστές και άγνωστες ιστορίες γι’ αυτούς.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας κάθε μήνα παρουσιάζει ψηφιακά «Το έκθεμα του μήνα». Η δράση έχει ως στόχο μέσα από τη προβολή επιλεγμένων αρχαιολογικών αντικειμένων να διηγείται στο κοινό μια νέα ιστορία από το παρελθόν. Για φέτος ήδη παρουσιάστηκαν: Απελευθερωτική επιγραφή από τους Κωφούς Αλμυρού, απεικονίσεις του θεού Ερωτα σε αντικείμενα από την Αρχαία Δημητριάδα «Η Ανάσταση» ζωγραφική παράσταση από τον Ι.Ν. Αγ. Τριάδας Ανηλίου Πηλίου και «Δύο ερυθρόμορφες λεκανίδες από το Γιαννοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού».

Στο πλαίσιο της δράσης «Το έκθεμα του μήνα» θα παρουσιαστούν:

-Μία ανάγλυφη μαρμάρινη ενεπίγραφη στήλη, αναθηματική στους Διόσκουρους από την αρχαία πόλη των Φερών, το σημερινό Βελεστίνο.

-Το Κάστρο της Σκιάθου που ιδρύθηκε στα μέσα του 14ου αιώνα από τους κατοίκους της αρχαίας και βυζαντινής Σκιάθου που αναγκάστηκαν να μετοικήσουν στη θέση αυτή, λόγω των πειρατικών επιδρομών.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στις ιστοσελίδες (https://filoiefamagvolos.wordpress.com/) και (https://www.facebook.com/profile.php?id=100054444921181) της ΕΦΑ Μαγνησίας.

Τον Ιούνιο η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας φιλοξένησε στην αυλή του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου την παράσταση λήξης των μαθημάτων του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου.

Το Μουσείο έλαμψε με χρώματα και χαμόγελα! Το απώτερο παρελθόν και οι παραδόσεις μας συναντήθηκαν και συνδιαλέχτηκαν με στόχο να διαμορφώσουν το παρόν και να μας οδηγήσουν στο μέλλον!

Παραδοσιακές φορεσιές, μελωδίες και χοροί ενθουσίασαν το κοινό που παρακολούθησε μαγεμένο την υπέροχη παράσταση.

Τον περασμένο μήνα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας συμμετείχε επίσης στις συνεδρίες του 7ου Αρχαιολογικού Έργου Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας 2018-2021, που παρουσιάστηκαν νέα αρχαιολογικά και ανασκαφικά δεδομένα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου