ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ενα βιβλίο ελεύθερο στην πόλη»

ενα-βιβλίο-ελεύθερο-στην-πόλη-633924

Παραμύθι από το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς

To ψηφιακό παιδικό βιβλίο με τίτλο «Ενα βιβλίο ελεύθερο στην πόλη» της Κατερίνας Παπαγαρυφάλλου, σε εικονογράφηση της Δέσποινας Ανδρέου, παρουσιάζει το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

Ενα βιβλίο μπορεί να μας ταξιδέψει παντού. Τι γίνεται όμως όταν ένα βιβλίο ταξιδεύει; Οταν ένα βιβλίο περνά από χέρι σε χέρι και η ιστορία που αφηγείται βοηθά πολλά παιδιά να ονειρεύονται, να μη φοβούνται, να χαίρονται, να αγαπούν; Στο παραμύθι παρουσιάζονται διαφορετικές ιστορίες παιδιών, που τα ενώνει ένα βιβλίο, καθώς να μοιράζεσαι είναι μια καλή αρχή για κάθε ιστορία.

Το παραμύθι «Ενα βιβλίο ελεύθερο στην πόλη» βραβεύτηκε στον διαγωνισμό συγγραφής και εικονογράφησης παιδικού βιβλίου από ενήλικες, που προκήρυξαν, τον Απρίλιο του 2018, η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας. Το ψηφιακό βιβλίο, που εμπλουτίζει τη σειρά παιδικών ψηφιακών παραμυθιών του ΠΙΟΠ, υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των προγραμμάτων για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Ιδρύματος. Οποιος επιθυμεί, μπορεί να διαβάσει ελεύθερα το παραμύθι online σε pc, tablet και smartphone.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου