ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εύφημος μνεία σε Βολιώτισσα φοιτήτρια

εύφημος-μνεία-σε-βολιώτισσα-φοιτήτρι-302764

Στην Αγγελική Μελαχροινού απονέμεται το βραβείο «Μαρίας Μαύρου -Γκέκου» από το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου

Το βραβείο ευφήμου μνείας «Μαρίας Μαύρου – Γκέκου» απονέμεται από το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου στην 18χρονη Αγγελική Μελαχροινού, πρωτοετή φοιτήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και μέλος του Λυκείου. Η νεαρή Βολιώτισσα, μέλος του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου, συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε αποφοίτων του σχολείου της, που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στις πανελλαδικές και εισήχθη στη σχολή της πρώτης επιλογής της με 17.156 μόρια.

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί απόψε Σάββατο 16 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. στο αμφιθέατρο β΄ του κτιρίου Ματσάγγου, 2ος όροφος, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κατά την οποία θα γίνει η απονομή της ευφήμου μνείας στη νεαρή χορεύτρια του ΛΕΒ, που εισήχθη σε πανεπιστημιακή σχολή συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία, Αγγελική Μελαχροινού και θα είναι παρών ο χορηγός του βραβείου Γιώργος Γκέκος και επίτιμο μέλος του ΛΕΒ. Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Π.Θ. καθηγητής Μιχάλης Ζουμπουλάκης και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης.

Το βραβείο είναι αφιερωμένο στα παιδιά, που αφοσιώνονται σε υψηλούς σκοπούς και πετυχαίνουν σημαντικές επιδόσεις με οργανωμένη προσπάθεια, συστηματική και επίμονη προετοιμασία. Εντός του περιβάλλοντος του Λυκείου τούς χαρακτηρίζουν η καλή συμπεριφορά, η ευγενής άμιλλα, η συνεργατικότητα και τα στοιχεία, που αποτελούν τις προϋποθέσεις για τη διάκρισή τους.

Το βραβείο της ονομαστικής ευφήμου μνείας απονέμεται σε λιτή δημόσια τελετή κάθε φθινόπωρο, συνοδευόμενο από συμβολικό χρηματικό έπαθλο, το οποίο χορηγεί για τον σκοπό αυτό ο Βολιώτης Γιώργος Γκέκος ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Ζυρίχης και έγκριτο μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας της Ελβετίας στη μνήμη της μητέρας του Μαρίας Μαύρου – Γκέκου, πολύτιμης συνεργάτιδας του ΛΕΒ την περίοδο 1948 – 1963.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου