ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδηλώσεις του ιδρύματος Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας Αγία Τριάδα

εκδηλώσεις-του-ιδρύματος-ελλήνων-ανα-471838

Το ιερό ίδρυμα Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας – Βόρειας Θράκης Αγία Τριάδα, με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας και τη συνεργασία του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, των Δήμων Πέλλας και Χαλκηδόνος και της ΠΟΣΑΡ, διοργανώνει τον ετήσιο πανηγυρικό εορτασμό της Αγίας Τριάδας αύριο Κυριακή 16 Ιουνίου παραμονή του Αγίου Πνεύματος και μεθαύριο Δευτέρα 17 Ιουνίου ανήμερα της γιορτής.

Οι διοργανωτές προσκαλούν τους απανταχού Ανατολικορωμυλιώτες και τους φίλους της παράδοσης στις εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν όπως κάθε χρόνο στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος στη θέση Λειβαδίτσα της κοινότητας Ραχώνας του Δήμου Πέλλας, πολύ κοντά στα Κουφάλια του Δήμου Χαλκηδόνος.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Αύριο Κυριακή 16 Ιουνίου στις 8 π.μ. θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.

Στις 11 π.μ. προγραμματίζονται πολιτιστικές εκδηλώσεις με παραδοσιακά συγκροτήματα και χορούς από Συλλόγους της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Στις 18.30 θα ψαλεί Αρχιερατικός Εσπερινός και θα ακολουθήσει λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Τριάδας. Συμμετέχει η βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας με χοράρχη τον Αριστοτέλη Βογιατζόγλου.

Στις 20.30 προγραμματίζεται συναυλία χορωδιακής μουσικής και εγχόρδων από τον βραβευμένο Σύλλογο Μουσικών Εκπαιδευτικών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υπό τη διεύθυνση του δρ. Αθανασίου Τρικούπη. Θα εκτελέσουν άγνωστα έργα Θρακών και Μακεδόνων μουσουργών.

Μεθαύριο Δευτέρα 17 Ιουνίου στις 07.30 θα ψαλεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Συμμετέχει η βυζαντινή χορωδία.

Στις 10.30 διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις με παραδοσιακά συγκροτήματα και χορούς από Συλλόγους της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Στις 12.30 θα προσφερθεί στους προσκυνητές και τους επισκέπτες το παραδοσιακό κουρμπάνι και θα ακολουθήσει ανατολικορωμυλιώτικο γλέντι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου