LIFE STYLE

Ο Αλέν Ντελόν παρέλαβε με δάκρυα στα μάτια τον Χρυσό Φοίνικα, απαντώντας σε επικρίσεις

ο-αλέν-ντελόν-παρέλαβε-με-δάκρυα-στα-μά-503632

Με δάκρυα στα μάτια, ο θρύλος του γαλλικού σινεμά Αλέν Ντελόν, παρέλαβε το βράδυ του Σαββάτου τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ Καννών για τη συνολική του προσφορά στον κινηματογράφο.

Συνοδευόμενος από την κόρη του Ανούσκα, ο Αλέν Ντελόν παρατήρησε πως «έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που έκλαψε τόσο», καθώς δάκρυα συγκίνησης φαίνονταν στο πρόσωπό του.

Συγκινημένη και η κόρη του Αλέν Ντελόν, Ανούσκα που κρατά στα χέρια της τον Χρυσό Φοίνικα

«Η αποψινή βραδιά μοιάζει με ένα μεταθανάτιο αφιέρωμα στο πρόσωπό μου, αλλά ενόσω εγώ είμαι ακόμη ζωντανός» σημείωσε ο Αλέν Ντελόν που επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά πως έχει ολοκληρώσει την λαμπερή καριέρα του. «Θέλω να φύγω, αλλά δεν θα έφευγα χωρίς να σας ευχαριστήσω», είπε.

«Αν είμαι ένας σταρ, και αυτός είναι ο λόγος που θέλω να σας ευχαριστήσω, το χρωστάω στο κοινό και σε κανέναν άλλο» σημείωσε και πρόσθεσε πως η σκέψη του, σε αυτή την συγκινητική στιγμή της καριέρας του, πάει στις δύο γυναίκες της ζωής του, τις ηθοποιούς Μιρέιγ Νταρκ και Ρομί Σνάιντερ που έχουν αποβιώσει.

Οι αντιδράσεις και η απάντηση του Ντελόν

«Είναι οι γυναίκες που με αγάπησαν, που με έκαναν να ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα, που ήθελαν να το κάνω και που πάλεψαν για να μπορώ να το κάνω» έλεγε νωρίτερα, ο Αλέν Ντελόν, σε μια μίνι αναδρομή στην ιστορική του καριέρα. Μια δήλωση που έρχεται έπειτα από έντονες διαμαρτυρίες συναδέλφων του και ακτιβιστών που διαφωνούσαν με το βραβείο στο πρόσωπο του Γάλλου ηθοποιού.

Ο Αλέν Ντελόν έχει κατηγορηθεί ως μισογύνης και βίαιος κατά των γυναικών. «Δεν είναι όλοι υποχρεωμένοι να συμφωνούν μαζί μου. Αλλά υπάρχει κάτι στον κόσμο, για το οποίο είμαι σίγουρος, για το οποίο είμαι περήφανος, ειλικρινά, ένα μόνο και αυτό είναι η καριέρα μου» δηλώνει ο Αλέν Ντελόν. «Αυτός ο Χρυσός Φοίνικας μου απονεμήθηκε για την καριέρα μου και για κανέναν άλλο λόγο και γι’ αυτό είμαι περήφανος» πρόσθεσε.
Αλέν Ντελόν: «Εχω φάει χαστούκι από γυναίκα και έχω ρίξει κι εγώ»

Να σημειώσουμε πως ο Αλέν Ντελόν έχει δηλώσει στο παρελθόν πως του έχει συμβεί να «σφυρίξει στο δρόμο σε μια γυναίκα», γεγονός πως προκάλεσε την αντίδραση των φεμινιστικών οργανώσεων. «Είπα πως έχω σφυρίξει σε γυναίκα; Ναι. Και θα έπρεπε να προσθέσω πως έχω δεχτεί και χαστούκι, όπως έχω δώσει κι εγώ. Στη ζωή μου, δεν έχω παρενοχλήσει ποτέ μια γυναίκα», αναφέρει ο ίδιος.


Επιπλέον, ο Αλέν Ντελόν έχει επικριθεί και για τις δηλώσεις του αναφορικά με τους γάμους ομοφυλοφίλων. «Δεν είμαι αντίθετος με τον γάμο μεταξύ των γκέι, αδιαφορώ: ας κάνουν ό,τι θέλουν. Ωστόσο είμαι αντίθετος στο θέμα της υιοθεσίας μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου» λέει σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Ο Αλέν Ντελόν μίλησε όμως και για την πολιτική του τοποθέτηση, κατηγορώντας όσους του επιτίθενται πως τον ταυτίζουν με την άκρα δεξιά επειδή έχει δηλώσει πως διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Ζαν Μαρί Λε Πεν με τον οποίον υπηρέτησαν μαζί στο στρατό. «Είμαι δεξιός, τελεία» λέει ο ίδιος στους επικριτές του.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου