ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

13χρονος βιρτουόζος στο μπουζούκι

13χρονος-βιρτουόζος-στο-μπουζούκι-549337

Ο Γιώργος Καπανιάρης συμμετείχε σε τηλεοπτικό αφιέρωμα στον Θόδωρο Δερβενιώτη

Εντυπωσίασε το πανελλήνιο με τη δεξιοτεχνία του στο μπουζούκι ο 13χρονος Γιώργος Καπανιάρης, ο οποίος συμμετείχε με επιτυχία στο αφιέρωμα στον Ζαγοριανό συνθέτη Θόδωρο Δερβενιώτη, που προβλήθηκε χθες το βράδυ από την ΕΡΤ 1.

Μαθητής της πρώτης τάξης στο Μουσικό Σχολείο Βόλου, με καθηγητές στο μπουζούκι τούς Κώστα Γεδίκη και Γιάννη Ακρίβο, ο ταλαντούχος σολίστ παρακολουθεί μαθήματα από πολύ μικρή ηλικία, από τη δευτέρα Δημοτικού, στη μουσική σχολή Τραγουδάρα, με δάσκαλο τον Στέφανο Τραγουδάρα, ο οποίος δηλώνει περήφανος για τον μαθητή του. «Ο Γιώργος διαθέτει πολύ καλό επίπεδο για την ηλικία του, έχει εξελιχθεί πολύ και πιστεύω ότι θα πάει μπροστά, αρκεί να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και τον ίδιο ενθουσιασμό που τον διακρίνει», είπε.

Ο γιος της Ελένης Παπαδημητρίου και του Αλέξανδρου Καπανιάρη είναι αριστούχος μαθητής, με δύο διακρίσεις στο ενεργητικό του σε διαγωνισμούς μαθηματικών, διαθέτει κοφτερό μυαλό και μεγάλη αγάπη για τη μουσική. Τα ακούσματα της παιδικής του ηλικίας καθόρισαν την απόφασή του να ασχοληθεί με το μπουζούκι, καθώς «άκουγα από παιδί στο σπίτι λαϊκή μουσική και μου άρεσε ιδιαίτερα ο ήχος του μπουζουκιού» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η καθημερινή μελέτη αποτυπώνεται στον τρόπο που παίζει, ενώ η χθεσινή πρώτη του εμφάνιση στο πανελλήνιο ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, μια στιγμή που εγγράφηκε με έντονα συναισθήματα στην καρδιά του. Ιδιαιτέρως σημαντικό ήταν το γεγονός ότι συμμετείχε στο αφιέρωμα τιμής στον σπουδαίο Ζαγοριανό μουσικοσυνθέτη Θόδωρο Δερβενιώτη, που παραβρέθηκαν οι δύο γιοι του συνθέτη, δίνοντας τα εύσημα στον νεαρό μουσικό.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για τη συμμετοχή μου στην εκπομπή και στόχος μου είναι να συνεχίσω» υπογράμμισε, ενώ προσέθεσε ότι τον ενδιαφέρουν η τεχνολογία και η μουσική, παράλληλα με τις σχολικές του δραστηριότητες.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου