ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Υμνοι και σκοποί της Μ. Τεσσαρακοστής

υμνοι-και-σκοποί-της-μ-τεσσαρακοστής-549348

Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βόλου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως

Το Μουσικό Σχολείο Βόλου, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Υμνοι και σκοποί της Μεγάλης Τεσσαρακοστής», διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Νυν πάντα πεπλήρωται φωτός». Η υμνογραφία συναντά τον βυζαντινό χορό και την παραδοσιακή φωνητική και οργανική μουσική, με τη σύμπραξη των μουσικών συνόλων του βυζαντινού χορού υπό τη διεύθυνση του καθηγητού Ευάγγελου Παυλίδη, της παραδοσιακής ορχήστρας υπό την διεύθυνση του καθηγητού Κωνσταντίνου Γεδίκη και της παραδοσιακής χορωδίας υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών Λυγερής Βλαχογιάννη και Μαρίας Νάκου.

Την επιμέλεια των κειμένων έχει ο αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 7μ.μ., στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου θα αποδώσουν ύμνους λειτουργικής μουσικής που καλύπτουν την περίοδο του κατανυκτικού Τριωδίου μέχρι και το Μ. Σάββατο και ακούγονται στις λατρευτικές ακολουθίες. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο π. Επιφάνιος Οικονόμου θα αναφερθεί στο περιεχόμενο των ύμνων και γενικότερα στη σημασία αυτής της λειτουργικής περιόδου. Οι ύμνοι, που έχουν επιλεγεί από τον πλούτο της χριστιανικής ορθόδοξης υμνογραφίας, αναδεικνύουν την ποιητικότητα, τον λυρισμό και την πνευματικότητα των λειτουργικών κειμένων και επενδυμένοι με μουσική, εκφράζουν τα συναισθήματα που δημιουργεί ο ποιητικός λόγος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Προαιρετική η προσφορά τροφίμων για το Σπίτι Γαλήνης του Ι. Ν. Μεταμορφώσεως.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου