ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Υμνοι του Θείου Πάθους

υμνοι-του-θείου-πάθους-549433

Συναυλία από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Βόλου

Συναυλία θρησκευτικής μουσικής «Υμνοι του Θείου Πάθους» με τη Φιλαρμονική Δήμου Βόλου συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και ο πολιτιστικός φορέας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός» την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 8.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Ενα ιδιαίτερο πρόγραμμα, που υμνεί τη βυζαντινή και λαϊκή μας παράδοση, με κάποιους από τους ωραιότερους και πιο κατανυκτικούς μεγαλοβδομαδιάτικους ύμνους, αλλά και ψαλτοτράγουδα, λαϊκούς θρήνους της Μεγάλης Παρασκευής. «Η Ζωή εν Τάφω», «Ιδού ο Νυμφίος έρχεται», «Αξιον Εστί» κορυφαίες δημιουργίες της υμνολογίας της Εκκλησίας μας, αλλά και θρήνους της λαϊκής μας παράδοσης, όπως το «Μοιρολόι της Παναγίας», «Τα Πρώτα Λόγια του Χριστού», καθώς και «το νανούρισμα» του Μάνου Χατζιδάκι από το έργο «Ματωμένος Γάμος» του Λόρκα, συμπεριλαμβάνονται στο ρεπερτόριο της συναυλίας.

Στη συναυλία θα συμπράξουν οι καταξιωμένοι ερμηνευτές Βασίλης Αγροκώστας , Κωνσταντίνος Ζεμπίλας, Ερρικα Πατρικίου. Συμμετέχουν οι σολίστ της ορχήστρας Χρήστος Δασκαλόπουλος στο βιολί, Δέσποινα Παλληκάρη στο κανονάκι, Γιάννης Κουκουνίτσας στο μπουζούκι. Συμμετέχει επίσης ο Ηλίας Ρίζος στο ηλεκτρικό μπάσο.

Ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Βασίλης Τασούδης επιμελήθηκε το πρόγραμμα και διευθύνει την ορχήστρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου