ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δύο αγγλόφωνες παραστάσεις παρουσιάζονται από μαθητές του «Αξιον Εστί»

δύο-αγγλόφωνες-παραστάσεις-παρουσιά-551332

Που πρόσφατα πιστοποιήθηκε ως εκπαιδευτήριο αγγλικής γλώσσας

Το μιούζικαλ ορόσημο της Disney «Mary Poppins» και τον «Γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες» παρουσιάζουν σε δύο αγγλόφωνες μουσικοθεατρικές παραστάσεις οι μαθητές του «Αξιον Εστί».

Ακολουθώντας την παράδοση, οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων του «Αξιον Εστί»με τιμή και χαρά παρουσιάζουν παράλληλα δύο θεατρικές παραστάσεις διασκευασμένες αποκλειστικά στην ΑγγλικήΓλώσσα, μέσα από τις οποίεςεκφράζουν τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τα συναισθήματα που έγιναν κομμάτι της ψυχής τουςκατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς.

Το «Αξιον Εστί», ως πιστοποιημένο Εκπαιδευτήριο Αγγλικής Γλώσσας από το Cambridge Assessment English, αξιοποιεί τη σχολική πολυγλωσσία και διαπολιτισμικότητα ως παιδαγωγικό πλούτο. Αναγνωρίζοντας τηνΑγγλική Γλώσσα ως εργαλείο απαραίτητο για την κάλυψη τόσο προσωπικών όσοκαι κοινωνικών αναγκών, η διδασκαλία των αγγλικών τοποθετείται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ως πρώτη ξένη γλώσσα.

Παράλληλα, η οργάνωση ετήσιων πρότζεκτ σε διάφορες γλώσσες του κόσμου, θέτει ως θεμελιώδη στόχο της εκπαίδευσης, την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση των παιδιών σχετικά με τα ζητήματα της γλωσσικής – πολιτισμικής ανταλλαγής και της διαπολιτισμικής φιλίας. Είναι σημαντικό πως όλα αυτά τα χρόνια ο στόχος αυτός πραγματώνεταιπάντοτε με τρόπο βιωματικό. Το ταξίδι στον κόσμο των ξένων γλωσσών επιτυγχάνεται μέσα από την καλλιέργεια της αισθητικής και την καλλιτεχνική έκφραση των παιδιών, τη γνωριμία με έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και ταυτόχρονα την μύηση σε ένα πανανθρώπινο σύστημα αξιών, που εκφράζεται με τα ίδια συναισθήματα σε όλες τις γλώσ-σες του κόσμου. Για την εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας ιδιαίτερη έμφαση αποδίδεται στην απόκτηση και την αξιοποίηση γλωσσικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων και όχι απλά στην αφομοίωση γνώσεων. Στο «Αξιον Εστί» οι δεξιότητες αυτές καλλιεργούνται με έναν εναλλακτικό τρόπο, μέσα από το θέατρο, τη μουσική, το τραγούδι και την κίνηση.

Αλλωστε όλοι οι σπουδαίοι παιδαγωγοί ανά τους αιώνες έχουν επισημάνει πως «…Κάθε μορφή τέχνης αποβαίνει με τον καλύτερο τρόπο στον επιδιωκόμενο σκοπό της εκπαίδευσης: στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών…».

Αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας χρόνων αποτέλεσε, όχι τυχαία, η πρόσφατη ανακήρυξη του «Αξιον Εστί» ως επίσημου Κέντρου Προετοιμασίας για την Αγγλική Γλώσσα από το Cambridge. Η διεθνής αναγνώριση της αριστείας στη εκμάθηση των αγγλικών αποτέλεσε μία ιδιαίτερα τιμητική διάκριση για τον Φορέα του «Αξιον Εστί», που επιμένει να μυεί τα παιδιά στον κόσμο των Αγγλικών θέτοντας στο επίκεντρο την έκφραση και το συναίσθημα.

Τιμώντας αυτό το μεγάλο δώρο, τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου του «Αξιον Εστί», σε συνεργασία με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, ανεβάζουν για ακόμη μία φορά ένα αγγλόφωνο μιούζικαλ, το μιούζικαλ ορόσημο της Disney «Mary Poppins», στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας – Πολιτιστικό Κέντρο στις 16 Απριλίου 2019. Μια διαχρονική και πρωτοποριακή ιστορία φαντασίας, η οποία έχει αναγνωριστεί ως ακρογωνιαίος λίθος για τον παγκόσμιο κινηματογράφο, αποσπώντας αμέτρητα βραβεία και έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τα 10 καλύτερα μιούζικαλ όλων των εποχών. Το μιούζικαλ αυτό υπενθυμίζει σε μικρούς και μεγάλους «…Ταθαύματα που μπορούν να κάνουν με τη δύναμη της φαντασίας, αποδεικνύοντας πως η χαρά στη μάθηση αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό της μαθησιακής διαδικασίας…».

Παράλληλα, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ιδιωτικού Νηπιαγωγείου και του Παιδικού Σταθμού του «Αξιον Εστί», σε συνεργασία με τους μαθητές του Σύγχρονου Σχολείου, παρουσιάζουν μία εξίσου αγγλόφωνη μουσικοθεατρική παράσταση, μια εναλλακτική διασκευή του βιβλίου «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες», του Ιουλίου Βερν.

Οι λιλιπούτειοι ηθοποιοίτου «Αξιον Εστί», οι οποίοι μάλιστα επιβραβεύτηκαν για τις οικολογικές τους ανησυχίες από την Εταιρεία Προστασίας της Φύσης «σηκώνοντας» πρόσφατα την πράσινη σημαία, αποδίδουν με τον δικό τους τρόπο τον «Φιλέα Φογκ», έτσι όπως τον έχουν οι ίδιοι οραματιστεί. Ενα ταξίδι στο μέλλον, μέσα από το οποίο τα παιδιά διαπιστώνουν την μεγάλη οικολογική καταστροφή του πλανήτη και αποφασίζουν να δράσουν για το περιβάλλον διακηρύσσοντας τους Δεκαεπτά Παγκόσμιους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Ετσι, Τέχνη και Οικολογία παντρεύονται σε δύο παράλληλες δράσεις, οι οποίες έχουν ως κοινό γνώμονα την έκφραση και τη δημιουργία μέσα από την Αγγλική Γλώσσα που τη βιώνουν ως δεύτερη μητρική γλώσσα στη καθημερινότητα του σχολικού περιβάλλοντος. Απώτερος σκοπός είναι η διάδοση του μηνύματος πως η αναδυόμενη διγλωσσία και διαπολιτισμικότητα επιτυγχάνονταιμόνο μέσα από δράσεις που κινούνται γύρω από την τέχνη, το βίωμα, το συναίσθημα και τις πανανθρώπινες αξίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου